2021-2022 eğitim öğretim yılında kapılarını açacak Polimer Teknolojisi Bölümü öğrencilerinin üniversite-sanayi iş birliği adına derslerini Seval Kablo tarafından Buharkent OSB'de oluşturan sınıflarda, konunun uzmanlarından almaları ve başarılı olanların fabrikada istihdam edilmeleri amacıyla ADÜ ile firma arasında iş birliği protokolü imzalandı. Protokol törenine ADÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, Seval Kablo ortaklarından Ersin Turgut, Buharkent Belediye Başkanı Mehmet Erol, Buharkent Meslek Yüksekokulu (MYO) Müdürü Prof. Dr. Mesut Kırmacı ve Yüksekokul Sekreteri İbrahim Öztürk katıldı.

ARA ELEMAN YETİŞTİRİLECEK

ADÜ Buharkent MYO bünyesinde Polimer Teknolojisi Programının Yükseköğretim Kurulu’na (YÖK) teklif edildiğini ve açıldığını belirten Rektör Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, “2021-22 yılından itibaren öğrenci alması planlanan programda, öğrenciler derslerinin bazılarını, doğrudan Seval Kablo tarafından Buharkent OSB’de oluşturan sınıflarda, konunun uzmanlarından alacaklar. Böylelikle Buharkent MYO’da hedefe yönelik ara eleman yetiştirilecek. Protokol kapsamında, Seval Kablo, Polimer Teknolojisi öğrencilerinden başarılı olarak mezun olanları istihdam edecek. Bu protokol ile üniversitemiz bünyesinde iş garantili bir programımız hayata geçmiş oldu” dedi.

90 ÜLKEYE İHRACAT

Seval Kablo ortaklarından Ersin Turgut, Seval Kablo’nun Buharkent Organize Sanayi Bölgesinde (OSB) 300 dönümlük alan içerisine Denizli’de bulunan fabrikasını taşıma kararı almasıyla, ADÜ ile görüşülerek sektöre yönelik ara eleman ihtiyacının karşılanması adına fikir birliği oluşturulduğunu, bunun da iş birliğinin çıkış noktası olduğunu ifade etti. Turgut, “Seval Kablo, 2019 da dahil olmak üzere 6 yıl boyunca üst üste, Türkiye İhracat Şampiyonu olmuştur. Türkiye ve dünyadaki kalite belgelerini almaya hak kazanan ve kaliteden ödün vermeyen üretim politikasıyla, çoğu Ortadoğu ve Avrupa’da olmak üzere yaklaşık 70 ülkede aktif olmak üzere, toplam 90 ülke ile çalışan Seval Kablo 600 kişilik dev bir ailedir. Aydın Buharkent Organize Sanayi Bölgesi’nde entegre üretim tesisi projesi tamamlandığında, 150 dönümü kapalı, 150 dönümü açık olmak üzere toplam 300 dönümlük alana sahip tesis sadece ülkemizin değil, Avrupa’nın da en büyük kablo üretim tesislerinde biri olacak ve istihdama büyük bir katkı sağlayacaktır” diyerek iş birliğinin önemine dikkat çekti.