Söke'den başlayarak Koçarlı ilçesi Çakırbeyli Mahallesi Kavşağı'na kadar uzanacak turizm yolunun yapımı için yüklenici firma, Koçarlı merkezde pamuk ve benzeri ürünlerin ekili olduğu tarlalarda çalışma yapmak için harekete geçti. Ürünlerini hasat edinceye kadar tarlalarında çalışma yapılmasına karşı çıkan üreticiler de, yetkililerden kendilerine yardım etmelerini istedi. Seslerini duyurmak için tarlalarında bir araya gelen çiftçilere CHP Koçarlı İlçe Başkanı Hasan Akın, İYİ Parti Koçarlı İlçe Başkanı Zülfikar İstek, Aydın Çevre ve Kültür Platformu (AYÇEP) Başkanı Mehmet Vergili ve meclis üyeleri destek verdi.

"2 AY BEKLEMELERİNİ İSTİYORUZ"


Çiftçilerden İsmail Öztürk, boş tarlalar olmasına rağmen kasti olarak ürün ekili tarlalarında çalışma yapılmak istendiğini iddia ederek, "3 kilometreye yakın boş alan var. Bizim mahsulümüz ise yetişmiş, iki ay sonra toplanacak. Kendilerinden çalışmalar için 2 ay daha beklemelerini istiyoruz. Ama tarlamıza girmek için ısrar ediyorlar" dedi.

"SONUÇ ALAMADIK"


Siyasi parti ayrımı yapmaksızın tüm Aydın milletvekillerini telefonla aradıklarını ve sorunlarına çözüm bulmalarını istediklerini belirten İsmail Öztürk’ün eşi Berrin Öztürk, yaptıkları girişimden hiçbir sonuç alamadıklarını ifade etti.

"VERİM ALAMAYACAĞIZ"


Tarlasının bir bölümünü yol yapımına vermek için firmanın evraklarını imzaladığını dile getiren Atilla Soydan, "İmza atılırken, bize tarlamızı ekebileceğimiz söylendi. Biz de ektik, Çiftçi Kayıt Sistemi'ne de giriş yaptık. Sadece yolun geçeceği yerdeki mahsuller olumsuz etkilenmeyecek. Çalışmanın sağı ve solundaki bütün ürünler tozdan hastalık bulacak. Buralardan da verim alamayacağız" şeklinde konuştu.

"HALA PARALAR ÖDENMEDİ"


Koçarlı Ziraat Odası eski Meclis Başkanı Ruhi Avcı, 8 Ocak'ta kendilerine yol yapım çalışmalarında kullanılacak tarlaları için 45 gün içerisinde ödeme yapılacağının söylediğine işaret ederek, "190 gün oldu, hala paralar ödenmedi. Eğer bu paralar, 45 günde ödenseydi, bu topraklar ekilmezdi" dedi.

"YAZIKTIR, GÜNAHTIR"


CHP İlçe Başkanı Hasan Akın, Koçarlı Belediye Başkanı Nedim Kaplan ve iktidar mensuplarına seslenerek, "Siyaseti bir kenara bırakın. Bu ürünlere yazıktır, günahtır. İktidara mensup olanlar, bu işe el atsa, inanıyorum ki bu iş çözülür" ifadelerini kullandı.

"KULAK VERİN"


Çiftçilerin 50 derece sıcaklığın altında üretim yapmak için çalıştıklarını kaydeden AYÇEP Başkanı Mehmet Vergili, "Klimalı odalarında oturan beyefendilerin, vicdana gelip çiftçilerimizin sesine kulak vermeleri gerekiyor" diye konuştu. Jandarma ve polisin birlikte güven önlemi aldığı basın açıklamasının tamamlanmasının ardından, çiftçiler ve beraberindekiler sorunsuz bir şekilde dağıldı.