Bamya fiyatları düştüğü için eylem yapan çiftçilerden 5 ton bamya alınacağını duyuran Büyükşehir Belediyesi ve AK Parti Hükümetinin tarım politikalarına yönelik açıklamalarından dolayı CHP İl Başkanı Ali Çankır’ı eleştiren Arslan, çiftçilerin Büyükşehir Belediyesi’nden kalıcı bir proje beklediğini belirtti. Çiftçinin alın teri üzerinden reklam yapılmaması gerektiğini dile getiren Arslan, “İki gündür ilçemizin gündemi haline gelen bamya meselesini hem ilçe teşkilatı, hem de belediye olarak yakinen takip etmekteyiz. Kendi söylemlerine göre 5 ton yani çiftçi tarafından bakıldığında ekonomik değeri 20-25 bin TL civarı olan ‘sözde’ desteği anlata anlata bitiremediler. Bu rakamlar Büyükşehir belediyesinin bilbord harcamaları, reklamları için harcadıkları paraların yüzde 1’i bile etmez. Yine algı, yine reklam peşindesiniz. Madem samimisiniz, madem çiftçinin yanındasınız o zaman sizden kalıcı bir proje duyulalım. Var mıdır kalıcı bir öneriniz? Eğer yoksa çiftçilerin alın teri üzerinden reklam yapmayın günahtır. Sizin çiftçiye verdiğiniz değeri bizler iyi biliriz. Büyükşehir Kanunu ile köyden mahalleye dönen mahallelerimizi ziyaret etmenizi tavsiye ederiz. Sulama göletleri hükümetimizin destekleri ile yıllar önce tamamlanmasına rağmen halen Büyükşehir bu göletlerin suyunu kullanıma açamamıştır. Beceriksizlikten midir, yoksa hazmedememekten midir? Hani siz çiftçi dostuydunuz? Velhasıl çok uzatmadan belirmek isteriz ki kalıcı çözümlerinizi kamuoyu ile paylaşmanızı bekliyoruz. Eğer yoksa da lütfen sessiz kalın” dedi.

“BİZ KALICI ÇÖZÜMLER İÇİN UĞRAŞIYORUZ”

Koçarlı Belediyesi’nin çiftçilerin sorunlarına kalıcı çözüm üretmek için uğraştığını ifade eden Arslan, şunları söyledi: “Peki biz ne mi yapıyoruz? Yakında Koçarlı Belediyesi tarafından faaliyete geçirilecek E-ticaret ile çiftçimizin, emekçimizin ürünlerini Koçarlı Belediyesi e-ticaret platformu üzerinden satışa çıkararak kalıcı çözümler için uğraşıyoruz. İşte bu proje ile çiftçimizin elinde kalan ürünleri her mevsim yurt içi ve yurt dışı pazarlara sunabileceğiz. Laf değil icraat için uğraşıyoruz yani! Bugün için şov yaptıkları bamya için de isterlerse belediyemizin e-ticaret kanalı üzerinden ister kurutulmuş, ister konservelenmiş şekilde satın alabilirler. Veya biz kendilerine hediye edebiliriz. Ve karşılığında sadece Koçarlı halkı için teşekkür isteriz.”

"CHP’NİN SİYASET ANLAYIŞINI YANSITIYOR"

CHP İl Başkanı Ali Çankır’ın hükümetin tarım politikalarına yönelik eleştirisinin CHP’nin siyaset anlayışını yansıttığını dile getiren Arslan, “Görüyoruz ki sayın Çankır hükümetimizin tarım politikalarını eleştiriyor. Kafasında oluşturduğu bir şeylerden bahsediyor. Kendisine tavsiyemiz ülkemizin tarımsal anlamda yayımlanan makaleleri okumasıdır. O küçük gördüğü rakamlar yani çiftçiye verilen destekler milyarlarca lirayı bulmaktadır. Bu ülkenin AK Parti hükümetinden önce memurlarına ödeyecek maaş gücü yoktu. Hatırlatmak isteriz! Sayın İl Başkanı Çankır’a hatırlatmak isteriz; sizin grup başkanvekiliniz, milletvekilinizin de dediği gibi ‘Bu hükümet en iyisini de yapsa alkışlayacak halimiz yok’ söylemi sizin siyaset anlayışınızı da gösteriyor” diye konuştu. Arslan, CHP İlçe Başkanı Hasan Akın’ın bamya alımıyla ilgili yaptığı açıklamada kullandığı dilin kendisine yakışmadığını belirterek, bu söylemlerin parti içindeki eğitimle mi öğretildiğini merak ettiğini ifade etti.