ADÜ Park alanında açılması planlanan Genç Ofis ile ADÜ Merkez Kampüste inşaatı devam eden öğrenci yurdunda ADÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir ve Aydın Gençlik ve Spor İl Müdürü Cenap Fillikçioğlu incelemelerde bulundu. Genç Ofis’in çok yakında gençlerin hizmetine açılacağını belirten Rektör Aldemir, “60'ın üzerindeki öğrenci topluluklarının verimliliklerini artırmak, kendi aralarındaki diyalog ve iş birliğini geliştirmek sporun ve sanatın birleştirici ve geliştirici gücünün kullanılması amacıyla üniversitemizde bulunan ADÜ Park alanında açılması planlanan ‘Gençlik Merkezi Genç Ofis’ projesinde sona gelindi” dedi.

“DEVLETİMİZ BÜYÜK”

Binlerce öğrencinin yetişkin rollerine hazırlanıp sosyalleştiği Gençlik Merkezinin büyük önem taşıdığını vurgulayan Aldemir, “Devletimiz çok büyük, günümüz gençlerine sundukları imkânlar gün geçtikçe daha da gelişiyor. Gençlere geleceğe güçlü hazırlanacak zemin oluşturuluyor. Bu sebeple 2023 ve 2071 vizyonu büyük önem taşıyor” diye konuştu.

GENÇLİK MERKEZİ GİBİ ÇALIŞACAK

Aydın Gençlik ve Spor İl Müdürü Cenap Fillikçioğlu ise ortaöğretim ve yükseköğretim kurumlarında öğrenim gören gençlerin eğitsel, sosyal, kültürel, sportif faaliyetlerinin geliştirilmesi, bağımlılıkla mücadele, sosyal sorumluluk ve gönüllük algılarının güçlendirilmesine katkı sağlayacak ADÜ Genç Ofisin, gençlik merkezi konseptinde hizmet vereceğini belirtti. Fillikçioğlu, “Genç ofisler; sosyal, sanatsal ve sportif faaliyetlerin yanı sıra gönüllülük, çevre bilinci, sosyal sorumluluk projeleri, gençlik kampları, tarihi ve kültürel gezilerin de yer aldığı çok geniş bir yelpazede faaliyet vermektedirler” diyerek projenin önemine dikkat çekti.

BİN 750 ÖĞRENCİ KAPASİTELİ YURT

ADÜ Genç Ofisin ardından Merkez Kampüste inşaatı devam eden öğrenci yurdunu ziyaret Rektör Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir ve İl Müdürü Cenap Fillikçioğlu, Proje Müdürü Cenk Durmuş’tan bilgi aldı. Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, ildeki en büyük kamu yurdu olma özelliğini taşıyan yurdun bin 750 kişilik olduğunu, normal odalarının yanı sıra engelli odalarının da bulunduğunu belirtti. Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, “Öğrencilerimizi kendi evlatlarımızdan ayırmadan onlar için çalışıyoruz. İnşaatı devam eden ve önümüzdeki güz döneminde teslim almayı planladığımız yurt içerisinde futbol ve basketbol sahası, sosyal tesis de bulunduruyor” dedi.