Efeler Belediyesi’nin 8-31 Mayıs tarihleri arasında düzenlemiş olduğu “Koronavirüsten Sonra Bizi Bekleyen Güzel Günler” temalı online resim yarışmasının ödül töreni Nevzat Biçer Nikâh ve Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Koronavirüs tedbirleri çerçevesinde sadece yarışmacı velilerinin davetli olduğu tören, Efeler Belediyesi’nin internet televizyonu Efeler TV’den canlı yayınlandı. İlkokul ve ortaokul olmak üzere 2 kategoride dereceye giren 13 öğrenciye ödüllerini Efeler Belediye Başkanı M. Fatih Atay verdi.

KAZADA ÖLEN MİNİK RESSAMIN ÖDÜLÜNÜ KUZENİ ALDI

Koronavirüs sonrasında sevdikleriyle buluşma heyecanını resmeden minik ressamlar arasından ilkokul kategorisinde Aydın Özel Başak Koleji 3’üncü sınıf öğrencisi Hanzade Aydaş 1’inci, Yedieylül İlkokulu 2’nci sınıf öğrencisi Sena Kılıç 2’nci olurken, 3’üncülüğü Özel Başak Koleji 1’inci sınıf öğrencisi Deniz Ege Turgut ve geçtiğimiz ay geçirdiği elim trafik kazasında hayatını kaybeden Özel Ege Atabey İlkokulu 2’nci sınıf öğrencisi Melih Güraydın paylaştı. Güraydın’ın anısına verilen ödülü, kuzeni Eylül Ateş aldı. Yahya Kemal Beyatlı İlkokulu 4’üncü sınıf öğrencisi Elvin Erdem, Özel Aydın Bil Koleji 3’üncü sınıf öğrencisi Zeynepnaz Karakaya ve Aydın Özel Başak Koleji 3’üncü sınıf öğrencisi Masal Karakaş ise ilkokul kategorisinde mansiyon ödülüne layık görüldü. Ortaokul kategorisinde ise Dr. Fevzi Mürüvvet Uğuroğlu Ortaokulu 6’ncı sınıf öğrencisi Hilal Berra Yiğit 1’inci, Lider Okulları 5’inci sınıf öğrencisi Derinsu Çetin 2’nci, Efeler İmam-Hatip Ortaokulu 7’nci sınıf öğrencisi İrem Karabaş 3’üncü olurken, Aydın Özel Başak Koleji 7’nci sınıf öğrencisi Zeynep Sena Caner, aynı okuldan 6’ncı sınıf öğrencisi Elif Tuba Korkmaz ve Efeler Ortaokulu 5’inci sınıf öğrencisi Hazal Berfin Polatır mansiyon ödülü alan isimler oldu.

“TÜM ÇOCUKLARIMIZI KUTLUYORUM”

Göreve geldiği günden bu yana gerçekleştirdiği eğitim, kültür ve sanat projeleri ile ülke çapında adından söz ettiren Efeler Belediye Başkanı M. Fatih Atay, pandemi süreci boyunca Efelerli çocukların eğitimden eksik kalmamaları için gereken her şeyi yapmaya çalıştıklarını söyledi. Başkan Atay, “Koronavirüs günlerinde evde kalmak zorunda olan çocuklarımızın sanatla iç içe vakit geçirebilmeleri için bu yarışmayı düzenledik. Kazanan çocuklarımızı tebrik ederim. Dereceye giremeyen çocuklarımızı da cesaretle bu yarışmaya katılabilmeleri sebebiyle kutluyorum. Tüm velilerimize de bu tür etkinliklerimize katkı sağladıkları için çok teşekkür ediyorum” dedi.

EFEDERS ARTIK TÜM DERSLERİ KAPSAYACAK

Konuşmasında Efeler Belediyesi’nin ücretsiz online eğitim sistemi EFEDERS’ten de söz eden Başkan Atay, yeni eğitim-öğretim sezonunda projenin geliştirilerek tekrar uygulamaya konulacağının müjdesini verdi. Efeler Belediye Başkanı M. Fatih Atay, “Geçtiğimiz eğitim-öğretim yılının başında EFEDERS sistemine giriş şifreleri dağıttık. Çocuklarımızın matematikle ilgili eksiklerini tamamlamaları için online eğitim sistemini Milli Eğitim’den ve pandemiden önce gerçekleştirdik. Şimdi önümüzdeki yeni eğitim-öğretim sezonunun başında anasınıfı, ilkokul, ortaokul ve lise dahil olmak üzere tüm sınıfların bütün derslerini içeren online eğitim şifrelerini ücretsiz olarak tekrar dağıtacağız. Yeni bir eğitim çalışması yaptık, ihalesini bitirdik. Eylül’ün başında büyük bir ihtimalle Efeler’de yaşayan bütün çocuklarımıza online eğitim şifresi vereceğiz. Çocuğumuz hangi sınıftaysa o sınıfın bütün derslerine bir tuşa basarak erişebilecek. Hangi dersi izlemek istiyorsa öğretmen online olarak o dersi anlatacak” diye konuştu.

GENÇLERE MÜZİK STÜDYOSU MÜJDESİ

Müzikle ilgilenen gençler için de bir müjde veren Başkan Atay, Fox TV’de yayınlanan “Benimle Söyle” isimli şarkı yarışmasının 1’incileri Asrın Aydoğdu ve Alp Üstünbıçak’ın kendisinden rahatça çalışabilecekleri bir müzik stüdyosu talep ettiklerini belirterek, “Genç şampiyonlarımız geçen hafta beni ziyaret ettiler, çalışabilecekleri bir stüdyo istediler. Minibüs garajının olduğu alanda yapılacak yeni otogar-çarşı projesinde yer alacak kültür merkezinin içinde çok güzel bir müzik stüdyosu yapacağız. Aynı zamanda eski garajın olduğu yerde yapacağımız kültür merkezinde de çocuklarımızın bu tür sanatsal faaliyetlerini devam ettirebilecekleri çok amaçlı salonlar inşa edeceğiz” dedi.

AYDINLI ŞAMPİYONLARDAN SÜRPRİZ KONSER

Fox TV’de yayınlanan “Benimle Söyle” isimli şarkı yarışmasının Aydınlı şampiyonları Asrın Aydoğdu ve Alp Üstünbıçak, ödül töreninde sürpriz bir mini konser verdi. Genç ikili söyledikleri şarkılarla dinleyicilere keyifli anlar yaşattı. Şampiyon müzisyenler konserden sonra Efeler Belediye Başkanı M. Fatih Atay ile hatıra fotoğrafı çektirdi.