Kurbanlığın kesileceği sırada Türkiye’nin ilk Vegan Festivali’ne ev sahipliği yapan Didim’de hayvan dostu bir başkan olarak bilinen Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay, açılışta kurban kesimine karşı çıkarak hayvanların bu şekilde kesilerek telef edilmemeleri gerektiğini, açılışlarda kurban kesilmesine müsaade etmediğini ve asla etmeyeceğini ifade etti.

VATANDAŞLAR ATABAY’I TAKDİR ETTİ

Hayvan hakları mücadelesi konusunda bir farkındalık yaratmak adına ‘Vegan Dostu Kent’ olma idealiyle yola çıktıklarını, bu hassasiyetle hareket ettiklerini belirten Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay, açılışta işletme sahiplerinden gelen kurban kesme talebine karşı çıkarken, bu duruma müsaade etmedi ve kurban kestirmedi. Başkan Atabay’ın açılışta, “Kurban keserseniz burayı terk ederim” diyerek kararlı tutumu ve davranışı açılışa katılan vatandaşlar tarafından takdirle karşılandı. Restoran açılışı kurdele kesimi ve konuşmaların yapılması ile son buldu.

İLK DENEYSİZ BELEDİYE, DİDİM BELEDİYESİ OLMUŞTU

Her platformda hayvan haklarını savunmasıyla tanınan Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay, geçtiğimiz aylarda barınakta korumakla yükümlü olunan hayvanların ölüme ve işkenceye terkedileceğini bile bile hiçbir şekilde denek olarak laboratuvarlara verilmeyeceğini bir ‘hayvan haklarına saygı ilkesi’ olarak benimseyip bu yöndeki bir kararın Didim Belediye Meclisinden çıkarılması konusunda ek gündem maddesi sunarak, meclisten çıkan kararla Türkiye’nin deneysiz belediyesinin Didim Belediyesi olmasını sağlamıştı.