Matild Manukyan’ın 2001 yılında vefatının ardından mirasına ortak olmak isteyen 36 kişi, iki yıl önce İstanbul Sulh Hukuk Mahkemesi’ne başvurarak tereke davası açmıştı. Avukat Oktay Köse, davacı 36 kişinin Aydın ile birlikte İstanbul, Muş, Bursa, Kocaeli, İzmir ve Yalova’da ikamet ettiğini belirtti.

“AYDIN’DAKİ DAVACILAR MERAK EDİLİYOR”


Matild Manukyan’ın 2001 yılında vefatının ardından mirasına ortak olmak isteyen ve Muşlu Bekiran aşiretine mensup olduğu belirtilen 36 kişi arasında, Aydın’da ikamet eden kişi ya da kişilerin kimler olduğu merak konusu oldu. Halihazırda devam eden dava süreciyle ilgili ulusal basına açıklama yapan Avukat Köse, “Eski yazı uzmanı ve sahtecilik uzmanı iki bilirkişi, Manukyan’ın nüfus kayıtlarında sahtecilik yapılıp yapılmadığını tespit edecek. Biz kayıtlardaki sahtecilikten eminiz. Şu an inceleme devam ediyor. İddiamız ispatlandığı takdirde başka bir işleme gerek kalmadan Kerope Çilingir’in mirasçılığı sona erecek” dedi.

“MANUKYAN’IN MAL VARLIĞI”


Matild Manukyan’ın mirasçısı olduğunu iddia eden ve aralarında Aydın’da yaşayanların da bulunduğu 36 kişi, tereke idaresi tarafından Manukyan’ın mirasının eşit olarak paylaştırılmasını istemişlerdi. Söz konusu gelişme üzerine Kerope Çilingir’in kızı Dora Çilingir de mahkemeye Manukyan’ın mal varlıklarını sunmuştu. Dava dosyasında yer alan Manukyan’ın mal varlığı, ‘Antalya, Alanya ve Balıkesir’de 5’er yıldızlı 5 otel, Kıbrıs’ta 5 yıldızlı otel, İstanbul’da 2 fabrika, Kınalı Ada ve Büyük Ada’da 2 köşk, İstanbul’da 500 daire, 70 iş hanı, Yalova’da yüzlerce daire ve arsa, Muğla, Kocaeli, Erzurum ve Adana’da onlarca bina ve arsa, Fransa’daki bir bankada 150 milyon Euro, 220 ticari taksi, toplam 486 taşınmaz, banka hesapları, hisseler ve dövizler’ olarak belirtilmişti.
Öte yandan İstanbul Sulh Hukuk Mahkemesi’ne açılan davanın dilekçesinde, Matild Manukyan’ın babasının Armenak Chah Mouradian, halasının da Susan Chah Mouradian olduğu, mirasa ortak olmak için dava açan kişilerin Manukyan’ın halasının kızı Gülnaz Bağçivan’ın torunları olduğu ifade ediliyor. Halihazırda davayla ilgili süreç devam ederken, aralarında Aydın’da yaşayan kişi ya da kişilerin de mirasa ortak olmak için dava açtığı ve son günlerde miras davası ile gündemde yer alan 80 yaşındaki Kerope Çilingir’in ise Manukyan'ın kayıt altındaki tek çocuğu olduğu biliniyor.