Koçarlı’da fabrikaların bamya fiyatını düşürmesine kızan ve yolu trafiğe kapatıp ürünlerini yere döken üreticilerden Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Büyükşehir Belediyesi olarak 5 ton bamya aldıklarını açıkladı. Büyükşehir’in bamya alımı yapmadığını iddia eden Koçarlı Belediye Başkanı Nedim Kaplan’a, CHP Koçarlı İlçe Başkanı Hasan Akın cevap verdi. Akın, Büyükşehir’in üreticilerden bamya aldığına ilişkin fotoğrafları kamuoyu ile paylaştı.

"FOTOĞRAFLARI GÖRMÜYOR MUSUN?"


Yalancının mumunun yatsıya kadar yanacağını belirten Akın, şunları kaydetti: “Nedim Kaplan senin dünyadan haberin yok tabi Büyükşehir Belediyesi bamyaları aldı şu an paketleniyor yarın da ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza dağıtacak. Sen bamyanın alınıp alınmadığına bakacağına bi yaralı parmağa bevlet önce. Bu işler gelip orada podyumda yürümekle olmuyor. Bak fotoğrafları da mı görmüyorsun alınmış mı bamyalar?”

"YALNIZ BIRAKMIYORUZ"


Ege’nin en verimli topraklarına sahip memleketinde, çiftçilerin kendilerinin göz bebeği olduğunu dile getiren Akın, “Üreten ve güçlü Aydın için onların alın teri kutsaldır ve biz Cumhuriyet Halk Partililer olarak bu emekçi hemşehrilerimizi asla yalnız bırakmıyoruz. Özellikle Büyükşehir Belediyemiz çiftçinin dertli olduğunu her gördüğü anda yanlarında olmuştur. Bunların somut olarak da birçok örneği vardır” dedi.

"HESAP SORACAK"


“Koçarlı Belediye Başkanı Nedim Kaplan ise ürünleri tarlada kalmış, satış fiyatları yarı yarıya düşmüş çiftçinin yanında olması gerekirken, derdi yine Aydın Büyükşehir Belediyesi olmuş” diyen Akın, AK Parti’nin tarım politikası olmadığını savundu. Çiftçinin iktidardan sadıkta hesap soracağını iddia eden Akın, partisinin de sosyal belediyecilik anlayışı ile dertlere derman olmaya devam edeceğini sözlerine ekledi.