ADÜ Hastanesi Kronik Yara ve Enfeksiyonları Bakım Ünitesi’nde ayak yara bakımında kullanılan uçların dezenfekte edilerek defalarca kullanıldığı ve bu yöntemle 500 bin liralık yolsuzluk olduğu tespit edilmiş, ADÜ Rektörlüğü tarafından olayla ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunulmuştu. Yolsuzluğa göz yumduğu ileri sürülen ünite sorumlusu Prof. Dr. Bülent Ertuğrul, üniversite yönetiminin kendisi hakkındaki ithamlarla ilgili sessiz kaldığı gerekçesiyle 16 yıldır görev yaptığı ADÜ’den 14 Temmuz’da istifa etti.

"ADLİ, İDARİ HİÇBİR SORUŞTURMAM YOK"


Prof. Dr. Ertuğrul, bir restoranda düzenlediği toplantıda hakkındaki iddialara cevap verdi. Hastanedeki yolsuzluk olayı ile ilgili hakkında idari ve adli kovuşturma olmadığını ifade eden Ertuğrul, “ADÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir’in açıkladığı olayla ilgili olarak ne bir doktor, ne de hemşireler hakkında idari ve adli soruşturma bulunmuyor. Rektörlük makamı sadece ilgili firma hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu. Konu yargı incelemesindedir. Eğer savcılık makamı olayla ilgili benim tanıklığıma başvurmaya gerek görürse tanıklık yapabilirim. Tüm bu süreç içerisinde hakkımda açılmış hiçbir idari ve adli soruşturma olmamasına karşın bana karşı ithamda bulunulmasına yönelik ne yazık ki üniversite yönetimi tarafından hiçbir açıklamada bulunulmadı. Bu durum kurum aidiyetimin yok olmasına yol açmış ve kurumdan ayrılma kararı almama yol açmıştır. Hekimlik mesleğimi onurla başka yerlerde sürdürmeye devam edeceğim” dedi.
Toplantıya katılarak Prof. Dr. Ertuğrul’a destek olan akademisyen, öğrenci ve hastaları, kendisinin ADÜ’ye dönmesi için imza kampanyası başlattı.