Kadınlar Futbol 2. Ligi’nde mücadele eden 7 Eylül Gençlikspor, Türkiye Futbol Federasyonu’nun koronavirüs salgını nedeniyle kalan maçların oynanmadan ligleri tescil etmesinin ardından 1. Lige çıkamadı. Ligde 4’ncü sırada olmasına rağmen üst lige terfi ettirilen 4 takım arasında yer almayan 7 Eylül Gençlispor’un yönetimi ve oyuncular kararı Adnan Menderes Stadyumu’nda düzenlediği açıklama ile protesto etti. Aydın Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanı Hakan Genç, Aydın Büyükşehir Belediyespor Kulübü Başkanı Polat Bora Mersin de kadın futbolculara destek verdi.

HAKKIMIZ YENDİ

7 Eylül Gençlikspor Başkanı Mustafa Yılmaz, haksızlığa uğradıklarını belirterek, “Koronavirüs salgını sporu doğrudan etkiledi. Bazı liglerde kalan maçlar oynanmadan ligler tescil edildi. Bizim bulunduğumuz Kadınlar 2. Ligi de tescil edildi ve 4 takım 1. Lige yükseldi. Koronavirüs nedeniyle verilen arada takımımız 16 maçta 33 puan ile ligde 4’ncü basamakta bulunuyordu. Biz 4’ncü olmamıza rağmen puanlar oynanan maçlara bölünerek 14 maçta 31 puanı bulunan 6’ncı sıradaki Kayseri Gençlerbirliği 1. Lige çıktı. Kayseri Gençlerbirliği tek mağlubiyetini bizden almıştı. Bu karar yanlış bir karardır. İtirazda bulunarak üst lige katılma talebinde bulunduk ancak talebimiz geri çevrildi” dedi.

DESTEK BEKLİYORUZ

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ve Aydınlılardan takıma sahip çıkmalarını beklediklerini dile getiren Başkan Yılmaz, “Biz Aydın’ı temsil ediyoruz. Bulunduğumuz ligde otoriteler, bizi şampiyonlukta favori gösteriyor. Ancak maalesef destek bulamıyoruz. Sporun ve sporcuların annesi Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’ndan kadın voleyboluna sahip çıktı, voleybolu Aydın halkına sevdirdi. Aynı şekilde kadın futboluna da Çerçioğlu’nun elini uzatacağından şüphemiz yok. Aydınlılar bize sahip çıkarsa futbolu kadınlarımıza da sevdirmekte kararlıyız. Tüm Aydınlılarımızı kulübümüze destek vermeye ve üye olmaya davet ediyoruz” diye konuştu.