Üç aşamalı Gençlik Merkezi projesinin ilk etabı tamamlanmış olup ikinci etabı Türkiye çapında bir yarışma ile devam ediyor. Bu yarışmada seçilecek en iyi proje ile belediye mühendislerinin çalışmaları birleştirilecek ve Söke’ye yakışır bir gençlik merkezi hizmete sunulacak.

Başkan Levent Tuncel konuya ilişkin şu şekilde konuştu: ‘‘Daha önce planladığımız fakat pandemi dolayısıyla gecikmiş olan ‘Gençlik Merkezi‘ projemiz nihayet imar işleri ile ilgili bütün problemleri hallolmuş olarak Büyükşehir Meclisi’nden geçmiş bulunuyor. Bu bizim üç etaplı projemizde ilk etaptı. İkinci etabımızda, bir proje yarışması açacağız; Türkiye çapında bir proje olacak. Yaklaşık 12.000 metrekare üzerinde Söke’ye yakışır bir gençlik merkezini Söke’ye armağan etmek istiyoruz. Önümüzdeki günlerde proje çalışmaları başlayacak; üçüncü etap da yapım aşaması olup önümüzdeki yıl bitirilip hizmete sunulması planlanmakta. İlk etabımız olan imar, tadilat projelerimizin hepsi Büyükşehir’den geçmiş bulunuyor. Bununla ilgili Büyükşehir meclis üyelerime teşekkür ediyorum.

Birinci etabın neticelenmesinin akabinde ikinci etabımızda, Türkiye çapında en iyi projeyi açacağımız yarışmada seçeceğiz. Belediye mühendisleri bir çalışma yaptılar fakat çıkan projenin üzerine neler ilave edeceğimizi projeyi yapan firmayla, proje bittikten sonra görüşüp Sökenin hizmetine sunmak üzere imalata başlayacağız.’’

İKİNCİ VE ÜÇÜNCÜ ETAPLAR

İkinci etapta, Türkiye çapında bir yarışma düzenlenecek; en iyi proje ile yola devam edilecek. Üçüncü etap da yapım aşaması olup 2021’de bitirilmesi planlanıyor. Ciddi bir inceleme ile ilerleme sağlanan sürecin sonunda projenin örnek teşkil edecek bir çalışma olması öngörülüyor.