Tesbihler erkeklerin en özel aksesuarlarından birisidir. Tarihi asırlar öncesine dayanan tesbihler sadece bizim toplumumuzda değil, dünyanın farklı medeniyetlerinde bulunmakta gerek dini gerek kültürel sembolik anlamlar taşımaktadırlar. Toplumumuzda yaygın olarak dini bir kaide olduğu düşünülse de pek çok farklı anlamlar taşımaktadır. Tesbih yapımında pek çok farklı materyal kullanılıyor. Bunlardan birisi de Oltu taşıdır. Oltu taşı, Türkiye’de çıkarılmakta, en değerli taşlar arasında sayılmaktadır. Bu taşlardan yapılan tesbihlere de Oltu tesbih adı verilmektedir. Özellikle Erzurum yöresi en iyi Oltu taşların çıkarıldığı yer kabul edilmekte, bu yüzden Oltu tesbih dendiğinde akla Erzurum gelmektedir. Rezervi az, çıkarılması zor olsa da her yıl Erzurum’da çıkarılan taşlar harikulade tesbihlere dönüşmektedir.

Oltu Tesbihin Özellikleri

Oltu tesbih , Oltu taşının pek çok üstün özelliğini parmaklara taşır. Yapısındaki karbon elementi sayesinde işlemesi kolaydır. Daha önceleri sandık tarzı eşyaların yapımında kullanılırken son yıllarda takı ve ziynet eşyalarının yapımında tercih edilir olmuştur. Erzurum halkı tarafından kara kehribar olarak da adlandırılır ve siyah, koyu kahve, sarı, yeşilimsi gri renklerde bulunur. Parmaklarda taşınan Oltu tesbihler insan vücudundaki statik enerjiyi alır, stresin azalmasına yardımcı olur. Kendine has bir ağırlığı ve tok bir sesi vardır. Kullanıldıkça parlar. Özel olarak tesbih tanelerinin işlenmesi ve sıralanmasıyla birbirinden güzel tesbihler ortaya çıkar ve bunlar günlük kullanım, özel gün hediyeleri, koleksiyon ürünleri gibi farklı niyetlerle tercih edilir.

En Güzel Oltu Tesbihlerin Adresi

Dergah Tesbih, çok geniş bir oltu tesbih seçeneği sunuyor. İster günlük kullanım için ister hediyelik için isterseniz de koleksiyonluk olarak özel el yapımı tesbihleri seçebilirsiniz. Hangisini seçerseniz seçin sahip olacağınız modelin her yönüyle orijinal olduğundan, Oltu taşının bütün doğal özelliklerini üzerinde taşıdığından emin olabilirsiniz. Bazı modeller sade iken bazıları mercan, firuze, altın, gümüş gibi farklı işlemelere sahiptir. Bütün bunlar tesbihlerin çok daha estetik, çok daha şık bir hal almasını sağlamıştır. Dilerseniz www.dergahtesbih.com linki üzerinden firmanın sayfasına ulaşabilir, birbirinden güzel oltu tesbih modellerini inceleyebilirsiniz. Dilediğiniz modeli satın alarak kısa sürede belirttiğiniz adreslere gelmesini sağlayabilirsiniz.