İnşaat yoğunluğu ve her yıl sürekli artan tadilatlar sonucu, bu faaliyetlerden çıkan atıkların ne yazık ki genellikle ekolojik hassasiyeti olan doğal alanlara dökülmesi çevrecileri üzüyor.

ÇEVREYİ KİRLETENLER BEDELİNİ ÖDEMELİ


EKODOSD Başkanı Bahattin Sürücü, molozlarla alakalı Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel’e ziyarette bulunduklarını söyledi. Sürücü, "Molozların ve kullanılmayan ev eşyaları gibi atıkların, kentin doğal kalmış alanlarına, yeşil makiliklerin içine ve dere yataklarına döküldüklerini gösteren bir rapor sunduk. Öncelikle; Meşelikuyu mevkiinde harika bir peyzajı bulunan anıt Dişbudak ağacının etrafına, Kirazlı-Yaylaköy yolunun kıyısına ve Müjgan Şavkay dağı olarak bilinen Kemerönü mevkiindeki doğal alanlara dökülen molozların temizlenmesini talep ettik.
Başkan Ömer Günel derneğimizi arayarak, konu hakkında ilgili birimleri ve kurumları bilgilendirdiğini en kısa sürede temizleneceğini bildirdi. Biz de bahse konu olan alanlardaki çalışmaları takip ettik” dedi.

EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR ETTİ


Sürücü, sözlerini şöyle sürdürdü: “Her üç alandaki molozlar ve çöpler temizlendi. Sadece Kemerönü mevkiindeki alandan 25 kamyon moloz ve çöpün çıkması düşündürücüdür. En nadir bitkilerin çıktığı, yaban hayvanlarının barındığı, hele yüzlerce yıl tarihe tanıklık etmiş bir ağacın etrafına böylesine hoyratça bu atıkları dökenlerin vicdanları hiç mi sızlamıyor acaba? Belediye tarafından bazı alanlara fotokapanlar kurulsa da, ne zaman, nereye dökecekleri belli olmayan ve kontrol edilmesinde sıkıntılar yaşanan bu sorunlar için yerel yönetimler, kurumlar ve bunları atarken gören duyarlı vatandaşlar, Kuşadası’nda böylesine istenmeyen görüntülerin olmaması için iş birliği yapmalıdır. Kirletenler de en ağır bedeli ödemelidir. Kuşadası Belediyesi tarafından bu tip alanlara; çöp, moloz ve bahçe atığı dökenler hakkında 5326 Sayılı Kabahatlar Kanunu’nun 41. Maddesi gereği, 9 bin 898 liraya varan para cezasının uygulanacağına dair birer uyarı tabelası dikildi. Bahse konu olan alanların temizlenmesi için gerekli çalışmaları yaptıran Belediye Başkanı Ömer Günel’e teşekkür ederiz. Kuşadası Belediyesi Park Bahçe Müdürlüğü tarafından da anıt Dişbudak ağacının çevresine bir peyzaj çalışmasının yapılacağı ve tanıtım tabelasının dikileceği bildirildi.” Sürücü, emeği geçen herkese teşekkür etti.