Kuşadası Devlet Hastanesi’ne bağlı Davutlar Aile Sağlığı Merkezi binasında, Sağlık Turizm Polikliniği hizmet vermeye başladı.
İl Sağlık Müdürü Dr. Osman Açıkgöz, Davutlar ve Güzelçamlı mahallelerinin merkeze uzaklığının fazla olduğunu dile getirerek, “Kuşadası ilçemize bağlı Davutlar ile Güzelçamlı’da turizm sezonun yaklaşması nedeniyle yerleşik nüfusunun her yıl olduğu gibi çok fazla artışı öngörülmektedir. Bu mahallelerin Kuşadası Devlet Hastanesi’ne olan uzaklığı ortalama 21 kilometre olup buralarda ikamet eden ve tatil için gelen misafirler muayene ve tedavilerinin yanında, bir enjeksiyon ve pansuman işlemleri için bile yoğun trafik şartlarında bu mesafeyi katetmek zorunda kalmaktadırlar" dedi.

3 AY HİZMET VERECEK


Polikliniğin 3 ay süreyle hizmet vereceğini belirten Açıkgöz, "Sağlık hizmetlerinin etkin, verimli ve kolay ulaşılabilir olması, bilgi, deneyim ve olanaklarımızla hastalarımıza daha iyi ve kaliteli sağlık hizmeti sunmayı, bireylerin sağlıkla ilgili gereksinimlerini karşılayarak, daha sağlıklı bir yaşam sürdürmelerine destek olmak adına; turizm sezonunda 3 aylık (Haziran-Temmuz-Ağustos) nüfus yoğunluğuna bağlı artan sağlık hizmeti talebini karşılamak üzere Kuşadası Devlet Hastanesi’ne bağlı Davutlar Aile Sağlığı Merkezi Binasının 2. katında 1 Temmuz’dan itibaren Sağlık Turizm Polikliniğimiz hizmet vermeye başlamıştır” diye konuştu.