ADÜ Senato Salonu'nda düzenlenen protokol törenine AYGİAD Başkanı Fikret Utku Uyanık ve yönetimi ile ADÜ Teknokent Yönetim Kurulu Başkanı, ADÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ali Akyol ve Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Cemal İyem katıldı. Uyanık ve Aldemir’in imzaladığı protokol ile AYGİAD ile ADÜ Teknokent A.Ş. arasında Ar-Ge, yenilikçilik ve girişimcilik çalışmaları ile eğitim-öğretim ve kültürel iş birlikleri oluşturulmasının, her iki kurumun personel ve iştirakçileri arasındaki ilişkileri teşvik etmenin, mevcut olanları da geliştirmek ve araştırma çalışmalarının sonuçlarını ortak kullanıma açmanın planlandığı açıklandı.

“SİNERJİ KATMA DEĞERLİ ÜRÜNLERE DÖNÜŞECEK”

Rektör Aldemir, Teknokent’in bölgesel anlamda Aydın için önemli bir değer olduğunu söyledi. Bölge içerisinde atılacak adımların her geçen gün daha iyiye gideceğini belirten Aldemir, ülke ekonomisine katkı sağlanması anlamında Aydın'ın önceliklerinin de dikkate alınması gerektiğini vurguladı. Aldemir, AYGİAD ile ADÜ Teknokent arasında yapılan protokol kapsamında bölgedeki sinerjinin katma değerli ürünlere dönüşmesinin yanı sıra üniversite-sanayi iş birliğinin bölgede daha aktif bir şekilde ilerletilmesinin önemli bir adım olacağına dikkat çekti.

“ÇOK GÜZEL PROJELERE İMZA ATACAĞIZ”

Başkan Uyanık da, "Adnan Menderes Üniversitesi ve ADÜ Teknokent'e bakış açımız olumludur. Teknoloji Geliştirme Bölgesi’nde faaliyette bulunan, bulunmak isteyen üyelerimiz var, çok güzel çalışmalara ve projelere imza atacağımıza eminiz. Bunun için ne gerekiyorsa sonuna kadar yapabiliriz" dedi.