CHP’li Süleyman Bülbül, Şubat ve Temmuz aylarında Çevre ve Şehircilik Bakanı’na Aydın ve Türkiye’de depreme dayanıklı olmayan okul, hastanelerle ilgili verdikleri önergelere hala yanıt alamadıklarını belirterek, “Milli Eğitim Bakanlığı ise geçtiğimiz gün sadece Aydın’da 760 devlet okulundan 160'ının depreme dayanıklı olmadığını açıklıyor ve bunların 15’i için yıkım kararı alındığını belirtti. Ancak okul isimlerini ısrarla açıklamıyorlar. Okulların açılmasına bir buçuk ay kalmışken çıkan rapor neye yarayacak? Depreme dayanıksız ve yıkım kararı verilen okulda eğitim gören öğrencilerin eğitimlerine nerde ve nasıl devam edilecek? Bunlarla ilgili hala bir açıklama yok” dedi.

“AÇIKLAMA YAPMA LÜTFUNDA BİLE BULUNMUYOR”

Bülbül, “Öğretmen, öğrenci ve veliler şu an sadece okulların depreme dayanıksız olduğunu biliyor. Eğitimin nasıl devam edeceği konusunda endişeler büyük ve bu planlamadan sorumlu Milli Eğitim Bakanı çıkıp açıklama yapma lütfunda bile bulunmuyor” diye konuştu.

“ÇOCUKLARIMIZ HER ŞEYDEN ÖNEMLİ”

Çocukların hayatının her şeyden önemli olduğunu dile getiren CHP’li Bülbül, “Okulların açılmasına az bir zaman kaldı. İlçe ilçe açıklanması gerekir. Nazilli Öğretmenevi de dayanıksız çıktı hemen boşaltıldı. Öğrencilerin, çocuklarımızın hayatı her şeyden önce gelir. Bir an önce harekete geçilmelidir” dedi.

BÜLBÜL’DEN SELÇUK’A 10 SORU

Bülbül, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a şu soruları yöneltti: “Olası bir deprem riskine karşı okullarımız ne kadar güvenlidir projesinin çıktıları nelerdir? 760 devlet okulundan depreme dayanıklı olmadığı belirlenen 160 okul hangileridir? Bu okullarda toplam kaç öğrenci eğitim görmektedir? Depreme dayanıklı olmadığı belirlenen 160 okul hakkında hangi iyileştirme ve güçlendirme çalışmaları yürütülecektir? Yıkım kararı alınan 15 okul hangileridir? Yıkım kararı alınan 15 okulun ne zaman yıkılması planlanmaktadır? Yıkım kararı alınan okullarda eğitim sürdüren öğrenciler hangi okullarda eğitimine devam edecektir? Yıkım kararı alınan okullarda çalışan öğretmenler yeni eğitim-öğretim döneminde hangi okullarda çalışacaklardır? Öğrenci ve öğretmenlerin taşınacağı okullarda, sınıflardaki öğrenci sayısının ne kadar olması öngörülmektedir? Öğrenci ve öğretmenlerin taşınacağı okullarda toplam nüfusun ne kadar olması öngörülmektedir? 15 okulun yıkılmasıyla diğer okullarda artacak nüfus sayısı ve koronavirüsle yeni normalleşme kapsamında alınacak tedbirler nelerdir?”