5216 Sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu’nun 13. maddesi gereğince Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi; 14 Temmuz Salı Günü Nazilli’de Ahmet Şensan Kültür Merkezi’nde, Çerçioğlu Başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda 35 gündem maddesi görüşüldü. Meclis toplantısında koronavirüs tedbirleri alındı. Bu çerçevede maske, mesafe ve temizlik kurallarına riayet edildiği gözlendi. Binanın girişinde katılımcıların ateş ölçümü yapıldı.
İlk oturumda, Belediye Encümeni üye seçimi ve ihtisas komisyonlarına üye seçimi yapılırken, 33 gündem maddesi oy çokluğu ile kabul edildi. Bazı maddeler komisyonlarda görüşülmek üzere sevk edildi. İkinci oturumda ise, Aydın Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) maddeleri bütçe ve komisyon üyeleri tarafından oy çokluğu ile kabul edildi.

YOLSUZLUK İDDİASI GERGİNLİĞE NEDEN OLDU

ASKİ için toplanan mecliste Aydın Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi AK Partili Mehmet Güler söz istedi. Güler, konuşmasında, “ASKİ’de 2015 yolsuzluk haberleri gazetelerde çıktı” ifadelerini kullandı. Bunun üzerine Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel cevap vermek için söz istedi.

“AYDIN İÇİN ÇABALAYAN BİR EKİP VAR”

Güler’in konuşmasının başından sonuna çelişkili olduğunu savunan Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, “Merkezi hükümetle yarışma cümlesi, biraz önce merkezi hükümet adına burada yapılacak olan vaatleri sayarken sanki kendi belediyesinin vaatleri gibi hiç çelişki ifadesinde bulunmadı. Bu devlet sadece sizin devletiniz mi? Bu devlet hepimizin devleti. Kuşadası’ndan, Söke’den vergi gitmiyor mu? Belediye payı kesilmiyor mu? Devletin yapacağı vaatleri kendiniz yapacağınız gibi sayacaksınız, Aydın Büyükşehir’in ifadelerine merkezi hükümetle yarışma diyeceksiniz. Asıl çelişki bu, öncelikle kendi çelişkilerinizi düzeltmeniz lazım. İkinci olarak ASKİ’nin yolsuzluğu diyorsunuz, biraz önce ASKİ’nin faaliyet raporlarına evet oyu kullandınız. Kendinizle çelişen ifadelerle siyaset yapmak ne kadar doğru, bir de bunun yeri burası değil. Bardağın boş tarafından bakarsanız yapılanları göremezsiniz. Maalesef bunca yıldır yapılanları görmüyorsunuz. Siz memnun olmayabilirsiniz ama Aydın halkı seçimlerde yüzde 54’lere kadar Başkan Çerçioğlu ve ekibini taşımıştır. Bence sizin oturup düşünmeniz lazım, biz Aydın için ne yaptık diye. Aydın için ne yaptık da kazanamadık diye. Lütfen bazı konuları konuşurken tutarlı olalım. Aydın’da yaşıyorsak, Aydın hepimizin kentiyse, Aydın’a hepimiz samimiyetle sahip çıkmalıyız. Sizden ricam Aydın için çabalayan bir ekip var. Özlem Çerçioğlu ve ekibi gece gündüz Aydın için uğraşıyor. Her ekibin yetişemediği, ulaşamadığı konular olabilir” dedi. Öte yandan Aydın Büyükşehir Belediyesi 2019 Yılı İdare Faaliyet Raporu’nun görüşülmesi ve onaylanmasına ait gündem maddesi, oy çokluğu ile kabul edildi.