Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla onaylanan ve Türkiye’de 427 kaymakamın görev yerini değiştiren kararname ile vali yardımcılıklarına yeni atamalar gerçekleştirildi. Kararname ile bir süre önce FETÖ Soruşturması nedeniyle açığa alınan Koçarlı Kaymakamı Fırat Çelik’in yerine atama yapılırken, İncirliova Kaymakamlığı koltuğuna ise ilk kez bir kadın kaymakam oturacak. Kararnameye göre, İncirliova Kaymakamlığı'na İzmir Bayraklı Kaymakamı Canan Hançer Baştürk; Koçarlı Kaymakamlığı'na Elazığ Keban Kaymakamı Ersin Tepeli; Sultanhisar Kaymakamlığı'na Siirt Pervari Kaymakamı Musa Aydemir; Didim Kaymakamlığı'na Kahramanmaraş Vali Yardımcısı Halil Avşar ve Söke Kaymakamlığı'na Kırklareli Vize Kaymakamı Soner Zeybek atandı. Aydın Vali Yardımcılıklarına da Bursa Orhangazi Kaymakamı Yalçın Yılmaz ile Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Rıza Dalan getirildi. Söke Kaymakamı Tahsin Kurtbeyoğlu Bursa Karacabey Kaymakamlığı'na; Didim Kaymakamı Mehmet Türköz Karabük Safranbolu Kaymakamlığı'na; Sultanhisar Kaymakamı Rasim Belge Aksaray Ortaköy Kaymakamlığı'na ve İncirliova Kaymakamı Ediz Sürücü de Ankara Vali Yardımcılığı görevine atandı.

İNCİRLİOVA’NIN İLK KADIN KAYMAKAMI

İncirliova Kaymakamlığına atanan Canan Hançer Baştürk, 1972 yılında Denizli’nin Sarayköy ilçesinde doğdu. İstanbul Üniversitesi, Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünden 1993 yılında mezun oldu. 1994 yılında Nevşehir’de Kaymakam Adayı olarak memuriyete başladı. Eskişehir Alpu, Erzurum Köprüköy, Gaziantep Araban ve Balıkesir Kepsut’ta Kaymakamlık görevlerinde bulundu. Diyarbakır ve Çanakkale’de Vali Yardımcısı olarak görev yapan Baştürk, Kumluca Kaymakamı ve daha sonra 2015 yılında Antalya Vali Yardımcısı oldu. Son olarak 2 yıl önce Bayraklı Kaymakamlığına atanan Baştürk, evli ve 2 çocuk annesi.

BELEDİYE BAŞKANLIKLARI DA YAPTI

Koçarlı Kaymakamlığı’na atanan Ersin Tepeli, Kadirli'de doğdu. Selçuk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünden mezun oldu. Düziçi ilçesinde Kaymakam Refikliği stajının ardından Adana’nın Aladağ ve Antalya’nın Demre ilçelerinde Kaymakam vekili olarak görev yaptı. 2011 yılı kararnamesi ile Tufanbeyli Kaymakamlığına atandı. Çağlayancerit Kaymakamlığından sonra İdil İlçesi Kaymakamı olarak görev yapan Tepeli, İdil Kaymakamlığı yaptığı dönem içerisinde aynı zamanda İdil Belediye Başkanlığı ve Sırtköy Belediye Başkanlığı görevlerini de yürüttü. Evli ve 2 çocuk babası olan Kaymakam Tepeli, iki yıldır Keban Kaymakamı olarak görev yapıyordu.

ASKER SELAMIYLA BİLİNİYOR

Sultanhisar Kaymakamı olarak atanan Musa Aydemir, 2010 yılında Bartın ilinde Kaymakam adayı olarak göreve başladı. Bolu Gerede ilçesinde Kaymakam Refikliği stajını, Antalya’da teftiş stajını tamamladıktan sonra Sinop ili Saraydüzü İlçesinde Kaymakam Vekilliği yaptı. Kaymakamlık kursunu başarı ile tamamladıktan sonra Kırklareli ili Demirköy ilçesine Kaymakam olarak atandı. 3 yıllık görevinin ardından Sivas ili Altınyayla İlçe Kaymakamlığına atandı. Evli ve bir çocuk babası Aydemir, son görev yaptığı Pervari Kaymakamlığı’nda Barış Pınarı Harekatı sırasında sınır karakollarını ziyaret etmiş, tüm dünyada sembol haline gelen ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından da verilen asker selamında bulunmuştu.

DİDİM’E VALİ YARDIMCISI

Didim Kaymakamı olarak atanan Halil Avşar, 1980 yılında Mersin, Tarsus’ta doğdu. 2000 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. Aynı yıl, girdiği Kaymakam Adaylığı sınavını kazanarak İçel kaymakam Adayı olarak göreve başladı. Daha sonra Kayseri’nin Özvatan İlçesi'ne Kaymakam olarak atandı. 20 Ekim 2005-28 Ağustos 2008 tarihleri arasında Artvin‘in Murgul İlçesi Kaymakamı olarak görev yaptı. Tunceli İli Vali Yardımcılığı görevinin ardından İngiltere'de bir yıl süreyle University of Exeter'de Kamu Yönetimi alanında master yapan Avşar, son olarak Kahramanmaraş Vali Yardımcılığı görevinde bulundu.

SÖKE’YE ‘HARMANDALI’ İLE GELİYOR

Söke Kaymakamı olan Soner Zeybek, Alaşehir’de 1979 yılında dünyaya geldi. Gazi Üniversitesi Kamu yönetimi bölümünden 2001’de mezun olan Zeybek, Maliye Bakanlığı Vergi Denetmen Yardımcılığı’nın ardından ilk görev yeri Afyonkarahisar Hocalar Kaymakamlığı'na 2006’da atandı. Daha sonra sırasıyla Elazığ Ağın Kaymakamlığı, Trabzon Şalpazarı Kaymakamlığı, Şanlıurfa Vali Yardımcılığı Kırklareli Vize Kaymakamlığı görevlerini yaptı. Soner Zeybek, Vize ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümünde harmandalı oynayarak becerisini göstermişti.