Söke'nin Çalışlı Mahallesi'nde iki yıl önce meydana gelen araç yangınında yüzü tamamen yanan Halil Geyik için ailesi tarafından, "Yangına bir damla su istiyoruz" sloganıyla yardım kampanyası başlatılmıştı. Kampanyayı duyuran haberlerin ardından seferber olan vatandaşların desteğiyle Aydın Valiliği'nce açılan hesaba Halil'in ameliyatı için gereken 220 bin lira üç günde toplandı. Küçük Halil, yüzüne yapılacak doku nakli için Muğla'nın Bodrum ilçesindeki özel bir hastaneye yattı.

İKİ ÖNEMLİ AMELİYAT


Hayatını kabusa çeviren yüzündeki yanıklardan kurtulmak için geçtiğimiz Kasım'da ameliyat masasına yatan Halil'in koltuk altına balon yerleştirildi. 2 ay boyunca sıvı verilerek genişletilen balonun içerisindeki deri, Aralık ayının sonunda yapılan ikinci ameliyatla alınarak Halil'in yüzüne nakledildi. Doku naklinin ardından yüzünde şişlik ve morarma görülen Halil, ameliyatın ardından taburcu edildi.

SON AMELİYATI EYLÜL'DE


Anne Halime Geyik, evinde doku nakli olan oğlu Halil'in yüzüne her gün iki defa kremle ovarak masaj yaptı. 6 aylık zorlu sürecin ardından yüzündeki şişlikler ve morluklar kaybolan ve doku nakli uyum sağlayan Halil, adeta yeniden doğdu. Yeni yüzüne kavuşan Halil, önümüzdeki Eylül ayında göz ve kulak çevresinde yapılacak son ameliyatla hayatını kabusa çeviren yanık izlerinden tamamen kurtulacak.

"ÇOK GÜZEL OLDUM, BENDEN KİMSE KORKMUYOR"


Yüzündeki yanık izlerinden utandığı için içine kapanan Halil'in yüzüne kavuşmasının ardından arkadaşları yeniden kendisiyle oynamaya başladı. Halil, "Çok güzel oldum. Kimse benden korkmuyor. Arkadaşlarım artık benimle oynuyor" diyerek mutluluğunu dile getirdi.

"YENİ YÜZÜ ESKİSİNE BİN BASAR"


Oğlunun artık yüzünün güldüğünü söyleyen anne Halime Geyik ise, "Yaşadığımız talihsiz olayın ardından oğlumun hayatı kabusa dönmüştü. Oğlum için bir damla su istedik, yardımseverlerin desteğiyle damlalar yağmur oldu. Oğlumun yüzüne doku nakli için toplanan parayla iki başarılı ameliyat gerçekleşti. Ameliyatların ardından kremle her gün yaptığım masajlar sayesinde deri yumuşadı ve oğlumun yüzüne uyum sağladı. Oğlumun yeni hali eski hali haline bin basar. Halil'in yeni bir yüze kavuşması bizler için anlatılmaz bir duygu oldu. Bu süreçte bizleri yalnız bırakmayan, desteklerini esirgemeyen herkese çok teşekkür ederiz" diye konuştu.

GÖRÜNTÜSÜ DIŞARIDAN DİKKAT ÇEKMİYOR


Oğlunun da mutlu olduğunu dile getiren Geyik, "Oğlum halinden çok memnun. Arkadaşları onunla artık oynuyor. Eskiden çevresindeki bakışlar onu çok rahatsız ediyordu. İçine kapanmıştı. Son bir aydır, çok rahat. Çünkü dışarıdan görüntüsü çok dikkat çekmiyor. Son ameliyatla yüz ve kulak çevresindeki izlerden de kurtulacak. Bugünleri bize gösterdiği için Allah'a şükrediyoruz" ifadelerini kullandı.