İYİ Parti Aydın İl Teşkilatı’nın olağan kongresinde başkanlık için mevcut İl Başkanı Cemal Sarı, diş hekimi Süleyman Demirci ve eğitimci Yüksel Öztürk yarıştı. İncirliova Kültür Park’ta yapılan seçim sonucunda Öztürk’ten 183, Sarı’dan 26 oy daha fazla alan Demirci, İYİ Parti’nin yeni Aydın İl Başkanı oldu. Seçim Kurulu tarafından seçim sonucunun ilan edilmesinin ardından bir araya gelen Demirci, Sarı ve Öztürk; İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Metin Ergun, Milletvekili Aydın Adnan Sezgin, Belediye Başkanları Aytekin Kaya, Kürşat Engin Özcan ve Aydın Kurucu İl Başkanı Recep Taner ile el ele partilileri selamlayarak, birlik ve beraberlik mesajı verdi. Kısa bir açıklama yapan Demirci, "Öncelikle herkes için hayırlı olsun. Konuşmamda da söyledim, 100 kişi sevinecek 200 kişi üzülecek diye. Buna müsaade etmiyorum. Gönlüm buna razı değil. Mutlaka üzülen arkadaşlarımızı teselli etmekle uğraşacağım, sağ olun" dedi.

BAŞARILAR DİLEDİ

Başkanlık koltuğunu, Demirci’ye kaptıran Cemal Sarı da, "Süleyman Demirci'ye görevinde başarılar diliyorum. İYİ Parti'yi Aydın'da getirdiğimiz seviyeye katkı yapacağına eminim. Tüm arkadaşlarımı kutluyorum" ifadelerini kullandı.

"HER ZAMAN YANINIZDAYIZ"

Diğer aday Yüksel Öztürk ise, Aydın’a bir demokrasi örneği yaşadıklarını dile getirerek, "Her zaman yanınızdayız. İYİ Parti’yi iktidara taşımak için çalışacağız. Görev Süleyman Bey kardeşimin ve ekibinindir. Tebrik ediyorum, hayırlı olsun" dedi. Son olarak konuşan Milletvekili Aydın Adnan Sezgin de, partisinin ahlaki değerlerine yakışır bir kongre gerçekleştirdiklerini, kongrenin sonucunda da kazananın demokrasi olduğunu ifade etti. Sarı ve Öztürk’ün alandan ayrılması ile İl Başkanı Süleyman Demirci ve ekibi, parti üyeleri ile birlikte kutlama yaptı. Davul ve zurnanın da çalındığı kutlamada Demirci ve beraberindekilerin, MHP ile özdeşleşen bozkurt işareti yapmaları ise dikkat çekti.