Esençay’da bulunan Doyurum Restaurant’ta Ziraat Odası Başkanı İsa Sevinç, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Adnan Tuncer, Esnaf Odası Başkanı Sefa Töz, Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Recep Karataş öncülüğünde muhtarlara kahvaltı verildi. Toplantıda 37 mahalle muhtarı ile birlikte diğer sivil toplum kuruluşu başkanları Avcılar ve Atıcılar Derneği Başkanı Rıfat Öztürk, Cuma Mahallesi Cami ve Hayırlı İşler Yaptırma Derneği Başkanı Hüseyin Kaya, Servis Kooperatifi Başkanı Mahmut Burgaz, Palamutçuk Sulama Kooparatifi Başkanı Emin Yılmaz, Ataeymir Sulama Kooperatifi Başkanı İrfan Germe, ‘Saddam’ lakabıyla tanınan Geyre Eski Belediye Başkanı Hüseyin Gökçe yer aldı. Kaymakam, belediye başkanı ve parti başkanlarının davet edilmediği toplantıda ilçe merkezi ve mahallelerin sorunları görüşüldü. Oda başkanlarının sözcülüğünü yapan Adnan Tuncer, “Bizleri kırmayıp davetimize icabet ettiğiniz için teşekkür ederiz. Sizler daha önce muhtarlar olarak bizleri davet etmiştiniz. Biz de şimdi pandemi sürecinde sizlerin yaptığı görevler için sizlere teşekkür etmek için bir araya gelmek ve istişarelerde bulunmak istedik. Bu yüzden ne kaymakamı, ne belediye başkanını ne de siyasileri buraya davet etmedik. Biz bize olalım kaynaşalım, sorunlarımızı dile getirelim istedik” dedi.

“BİRLEŞTİRİCİ GÜÇ OLACAĞIZ”


Sözlerini sürdüren Tuncer, “Sayın Cumhurbaşkanımızın Baş tacı muhtarlarımız, öncelikle insanlığın başına dert olan pandemiden kurtulmayı temenni ediyoruz. Rahmetli olanlara başsağlığı dileriz. Hastalara acil şifalar dileriz. Türkiye’de muhtarların nitelikli bir tarihi geçmişi vardır. Muhtarlığın köy ve mahalleli yerel halkın toplumsal kültüründe önemli bir yeri vardır. Devletin de en uzak yerlerdeki vatandaşlara bile hizmetlerini ulaştırmak için bilgi, belge ve görüşlerinden yararlandığı yegane adres muhtarlarımızdır. Bu kahvaltıyı organize etmemizin sebebi Karacasu için ortak paydada bir araya gelmemiz ve yapılacak olan iş projelerde dayanışmayı sağlamaktır. Biz sivil toplum kuruluşlarını siyasete karıştırmadan birlik ve beraberliği hizmet noktasında birleştirici güçle ilçemize güzellikleri kazandırmalıyız. Ülkemizin ve insanlığın mücadele ettiği pandemi ile uzun süredir baş etmeye çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

"MERİÇ VE UYSAL’IN AÇIKLAMALARI BİZİ ÜZDÜ"


Bilim Kurulu'nun almış olduğu kararları Kaymakam Ahmet Soley’in hassasiyetle uyguladığını ifade eden Tuncer, “Bu konuyu çok hassasiyetle ele almıştır ve tedbiri elden bırakmamıştır. Bu sebeple ilçemizde vakaya rastlanmayıp sağlıkla bu süreci atlatıyoruz. Bu pandemide önemli olan 3 kurala Kaymakamımız önem vermiştir. Bu konulara çok dikkat edilmesinin bizler için olduğunu unutan ve sağlığımız için ihmallerde bulunan vatandaşlara ceza yazılması bazı kesimleri rahatsız etmiş ve bu durum bizleri üzmüştür. Biz bu konuda Sayın Ahmet Soley’in yanındayız ve kendilere çok teşekkür ediyoruz. Geçtiğimiz günlerde Cumhur İttifakı İlçe Başkanlarının yaptığı talihsiz açıklama bizleri derinden üzmüştür. Biz sivil toplum kuruluşları kimsenin karşısında değil ilçemize hizmet eden, katkı sağlayan, taş üstüne taş koyan herkesin yanındayız” dedi.

KAYMAKAMLIKTAN GÖNDERİLEN METNİ OKUDU


Tuncer daha sonra Kaymakamlıktan talep ettikleri ve kendilerine Kaymakamlık tarafından hazırlanıp gönderilen Ahmet Soley’in görev süresince yapılan 35 maddelik icraat metnini okudu. Altyapı, turizm, tarım, sağlık, istihdam alanında ve pandemi sürecinde yapılan hizmetlerin yer aldığı metindeki maddelerin pek çoğunda emeği geçen milletvekillerinin adının yazması dikkat çekti. Tuncer’in okuduğu Kaymakamlıktan gönderilen metin, “Bütün bu yapılanlar Sayın Valimiz Yavuz Selim Köşger, Sayın Milletvekillerimiz Mustafa Savaş, Metin Yavuz, Bekir Kuvvet Erim ve Rıza Posacı’nın yol göstericiliği ve destekleriyle kurumlarımızın, belediyemizin, sivil toplum kuruluşlarımızın, muhtarlarımızın ve Karacasu halkının işbirliği ile gerçekleştirilmiştir” sözleri ile sona erdi. Tuncer, “Sayın Kaymakamımızın geldiği günden bu yana yaptığı hizmetlerin metnini kendisinden talep ettik. Bunları öğrenmek istedik. Sağ olsun bizi kırmayıp bugüne kadar yaptığı çalışmaları özet olarak gönderdi. İlçemiz ve mahallelerimizde yapılan çalışmalarda başta Milletvekillerimiz olmak üzere Sayın Kaymakamımız, ilçe başkanlarımız ve çok değerli muhtarlarımızın katkısı vardır. Sayın Kaymakamımız da bunu her platformda dillendirmektedir. Bizler kurumlar ve vatandaşlar arasında ortak noktayı bulan sorunları dillendiren aracı görevi gören temsilcileriz. Siz muhtarlarla hemen hemen aynı amaca hizmet ediyoruz. Bundan sonra da yapılan işleri takip etmek, sormak, soruşturmak, denetlemek anlamında işlerimizi sürdüreceğiz” dedi.

SEVİNÇ: “HEPİMİZ BİRİZ”


Tuncer’in ardından söz alan Ziraat Odası Başkanı İsa Sevinç, “Değerli arkadaşlar Adnan Bey gerekli vurguları yaptı. Adnan Bey’in deklare ettiği konuları hep birlikte hazırladık. Söylediklerinin tamamının arkasındayız. Ben yalnızca tarımla ilgili ilavelerde bulunacağım. Devletsiz milletlerin yaşaması mümkün değil. Dibimizde Irak’ın halini görüyoruz. Devlete baş kaldırmamız da mümkün değil. Geçmişte de kaldırmadık. Zor süreçlerden geçtik ama devlet her zaman başımızın tacı. Devlete isyan olmaz. Çok değerli arkadaşlarımız devletimizle, hükümetimizle oda temsilcileri olarak hep bir aradayız. Sizlerden gelen sorunları her zaman yukarılara iletiyoruz. Yani siz bizsiniz, biz siziz, yani hepimiz biriz. Kuru gıda ve incirde Karacasu’da Allah nasip ederse bu proje hayata geçerse çok güzel işler olacak. Hayata geçmemesi için hiçbir neden yok. Bu proje için 4 milletvekilimiz Sanayi Bakanlığı ile temas halinde. Arazilerimiz suyla buluşuyor. Bu konuda çiftçi olarak çok mutluyum. Yenice Jandarma Karakolu dökülmüş vaziyette. Sayın Kaymakamımız geldiği günden beri buna üzülüyordu. Bir proje hazırladık. Bu proje ile bölgede yetişen domates, patlıcan, kuru fasulye, bal, zeytin, biber gibi ürünleri kurutarak markalaştırıp paketleyerek pazarlayacağız. Üreten ve ihraç eden Karacasu konumuna gelmek istiyoruz. Hep biriz, hep yekiz hep birlikte Karacasu’yuz” ifadelerini kullandı.

MUHTARLAR VE BAŞKANLAR SORUNLARINI İLETTİ


Servis Kooperatifi Başkanı Mahmut Burgaz, “Yıllarca siyasette kaldık, yapamadığımız bir mesele var. Dörtyol Mahallesinde sit alanı konumunda bulunan alan 3. derece sit alanına indirildi. Ancak bir eksik var. Dörtyol Mahallesi üzerinden Işıklar kısmı da 3. derece sit alanına indirilmeli. Bu konu Kaymakamımıza ve milletvekillerimize iletilmeli. Çünkü Işıklar Göleti'ndeki sulama bu Dörtyol bölgesine sit alanı olduğu gerekçesiyle indirilemiyor. Bu başarılırsa çiftçilerimiz mutlu olacak” dedi. Geyre Muhtarı Nevcet Çoban, “Çamarası yolunun asfaltlanmasını istiyoruz. Yıllardır yapılmadı. Dağ başında bile asfaltlanmayan yer kalmadı ama iki köyün işlediği yol yapılmadı. Ne demektir bu?” ifadelerini kullandı. Yukarı Görle Muhtarı Selçuk Alaca, “Görle ile Karacasu arasındaki ana yolun genişlemesi gerekiyor. Bu yol çok kötü durumda. Araçlar zor gelip gidiyor. Ayrıca Görle’de arazilerimizin sulanması gerekiyor. Çıkarılabilecek su var ama değerlendirilmiyor” dedi. Karabağlar ve Aşağıgörle muhtarları 2B arazileri ile ilgili çalışmaların ne zaman devam edeceğini sordu. Çamköy Muhtarı Servet Çoşan, Bahçeköy Şelalesi'ne gelen vatandaşların navigasyonun yanlış göstermesi sebebiyle Çamköy’e geldiklerini bu sebeple Çamköy ile Bahçeköy arasındaki yolun yapılması gerekliliğine dikkat çekti. Palamutçuk Sulama Kooperatifi Başkanı Emin Yılmaz, “Suyu arazilere ulaştırırken kullandığımız elektrik çok pahalı. Her ay zam geliyor. Mağduruz” dedi.

NE OLMUŞTU?


AK Parti İlçe Başkanı Fuat Meriç ve MHP İlçe Başkanı Murat Uysal, geçtiğimiz hafta düzenlenen halk toplantısını Kaymakam Ahmet Soley’in konuşması sırasında terk etmişlerdi. Meriç ve Uysal, Ses Gazetesine yaptıkları basın açıklamasında Kaymakam Ahmet Soley’in hizmetleri tek başına yapıyor gibi bir tavır takındığı için toplantıyı terk ettikleri söylemişlerdi. Meriç, emeği geçen vekillerin adının anılmamasına dikkat çekip pandemi sürecinde ilçede çok fazla ceza kesildiğinden dert yanmıştı. Murat Uysal da hizmetlerde emeği geçen milletvekillerini ve belediyeyi anmadığı için Ahmet Soley’e tepki göstermişti.