ADÜ Didim Meslek Yüksekokulunda düzenlenen programa Didim Kaymakamı Mehmet Türköz, ADÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, Didim İlçe Emniyet Müdürü Yunus Dinç, ADÜ Didim MYO Müdürü Evrim Kamacı, AK Parti İlçe Başkanı Maşallah Subaşı, MHP İlçe Başkanı Fikret Alkaya, Cumhur İttifakı'nın bazı meclis üyeleri, ADÜ’lü akademisyenler ile 15 Temmuz öğrenci şehit aileleri ve gaziler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Didim Merkez Camii İmamı Muhammed Karagülle tarafından Kur'an-ı Kerim okundu. Daha sonra 15 Temmuz hain darbe girişimiyle ilgili hazırlanan belgesel izlendi.

"ŞEHİTLERİMİZ VE GAZİLERİMİZ UNUTULMAYACAK"

Programın açılış konuşmasını yapan Didim Kaymakamı Mehmet Türköz, “15 Temmuz 2016 tarihinde milletimizin iradesine, demokrasimize ve demokratik yaşamımıza yönelik Fetullahçı Terör Örgütü tarafından yapılan hain darbe girişimini karşısında halkımız sokaklara, meydanlara inerek, hava limanlarını doldurarak, namluların, tankların helikopterlerin uçakların karşısına dikilerek, bu talihsiz ve menfur girişimi, akamete uğratılmıştır. Şüphesiz ki milletimizin bu cesareti ve iradesine sahip çıkma kararlılığı, her türlü takdirine üzerindedir” dedi. Kaymakam Türköz, kalpleri iman ve vatan sevgisiyle dolu olan vatan, millet, bayrak ve istiklal uğruna canlarını veren şehitlerimizin unutulmayacağını belirterek, “Şehitlerimizi bir kez daha yad ederken, kahraman gazilerimize şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.

"MİLLET TARAFINDAN ENGELLENDİ"

ADÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir ise 15 Temmuz 2016’da Cumhuriyeti ve onun değerlerini yok etmeye çalışan, milli iradeye darbe vurmaya çalışan hain bir şebekenin millet tarafından engellendiğini belirterek, “15 Temmuz'da vatan, millet ve bayrak diyen milletimiz sokaklarda şehit oldu. Konu vatan, bayrak ve millet ise yüce milletimiz bu konuda hiç tereddüt etmeden canını verdi” ifadelerini kullandı. Aldemir konuşmasının sonunda şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize ise şükranlarını sundu. Programda ayrıca gazi olan Muhittin Şahbaz ile 15 Temmuz şehidi Yasin Ağaroğlu’nun babası Osman Naci Ağaroğlu da birer konuşma yaptı. Programın sonunda şehit ailelerine ve gazilere günün anısına plaket verilirken, ardından hatıra fotoğrafı çektirildi.