Didim Ticaret Odası, Vali Aksoy'a bir rapor sundu. Raporda, hastane projesinde kapasite yükseltilmesi talebi, Didim Kazıklı Hava Limanı yolunun turizm yolu ilan edilmesi talebi, Su Ürünleri İhtisas Organize Sanayi Bölgesinin ilçeye ve turizme vereceği zararlar, meslek lisesi ihtiyacı, Yunan Adalarına karşılıklı seferler için destek talebi, Didim turizminin gelişimi için yapılması gereken çalışmalar, Aydın turizminin gelişimi için öneriler, ilimizdeki bir antik kentin tema kent ilan edilmesi önerisi başlıkları yer aldı.

MAĞDURİYETLERİ AKTARDILAR

Başkan Vekili Hikmet Atilla, Covid-19 sebebiyle turizm başta olmak üzere pekçok sektörün zorluklar yaşadığını hatırlattı, paket servis yapan gıda işletmelerinin pandemi tedbirleri nedeniyle gece 00:00'dan sonra servis yapamadığı için mağduriyet yaşadığını ifade etti. Vali Aksoy, işletmelerin ruhsatlarındaki çalışma saatlerine uymak kaydıyla mevzuat çerçevesinde esneklik tanınabilmesi için gerekli çalışmaların başlayacağını söyledi. Gerek işletme çalışanlarının gerekse müşterilerin kurallara riayet etmesinin çok önemli olduğunu, kurallara uyulmadığı takdirde bir insanın ihlalinin yüzlerce insanı etkileyebileceğini aktardı. Başkan Vekili Atilla, kendi misafirine ve dışarıdan gelenlere hizmet veren otel restoranlarında otel misafiri uzun süre oturabilirken, dışarıdan gelenlerin saat 00:00'da restaurantı terk etme zorunluluğunun kafa karışıklığı yarattığını, dışarıdan gelen misafirin işletmeye gönül koyduğunu ifade etti. Bunun üzerine Vali Aksoy çalışma saatine uygun olarak düzeltmenin yapılabileceğine belirtti.

VALİ AKSOY'A TEŞEKKÜR

Başkan Vekili Hikmet Atilla, 65 yaş üzeri turistlerin kaldıkları otel tesislerinden faydalanabildiklerini ancak gece 22.00'den sonra dışarıya çıkamadıkları, bu sebeple hem turistlerin hem de esnafın sorun yaşadığı bilgisini paylaştı. Vali Aksoy, bu taleplerin üst mercilere taşınmasının gerekliliğine vurgu yaptı. Türkiye'nin koronavirüs ile mücadelede yaşadığı başarının ana sebeplerinden birinin de kronik hastalar ve 65 yaş üstüne uygulanan kısıtlamalar olduğunu hatırlattı. Başkan Yardımcısı Ebubekir Apaydın Didim Tapu Dairesi'nde yaşanılan yoğunluk, personel eksikliği ve web tapu uygulamasından kaynaklı işlemlerde yığılmanın emlak ve inşaat sektöründe faaliyet gösteren üyelerini mağdur ettiğini anlattı. Vali Aksoy, konuyu inceleyeceğini ve bir çözüm yolu bulunması için gerekenin yapılacağını söyledi. Didim Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Vekili Hikmet Atilla, Başkan Yardımcısı Ebubekir Apaydın, Yönetim Kurulu Üyeleri Figen Cevrem Gürsoy ve İsmet Kartal, Vali Aksoy'a kendilerine zaman ayırdıkları ve taleplerini dinlediği için teşekkür etti.