TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi, AK Parti Aydın Milletvekili Bekir Kuvvet Erim, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın izinleriyle, Reysaş Holding, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi ve Kültür Turizm İl Müdürlüğü arasında 22 Haziran’da Sümerbank Basma Fabrikası’nda imzalanan işbirliği protokolü çerçevesinde çalışmalara start verildiğini duyurdu.

“BUGÜN İTİBARİYLE BAŞLADI”

Antik kent bünyesinde pek çok önemli eseribarındırdığını kaydeden AK Parti Aydın Milletvekili Bekir Kuvvet Erim; “Aslında yüzey araştırması Nisan ayı gibi başlayacaktı. Malum pandemi sürecinden dolayı ertelendi ve normalleşme süreciyle birlikte kazılar tedbirlerin alınması şartıyla tekrar başlatıldı. Mastaura Antik Kenti’nin yüzey araştırmasıda Adnan Menderes Üniversitesi Dr. Öğretim Üyemiz Sayın Sedat Akkurnaz hocamız başkanlığında bugün itibariyle başlamış oldu. Tarihi Karya bölgesinde yer alan, Bozyurt, Eycelli ve Dereağzı mahallelerimizin sınırları içinde bulunan antik kentimiz bünyesinde pek çok önemli eseri barındıyor” ifadelerini kullandı.
Bölgenin tarihini araştırmak, bilinmeyen yönlerini ortaya çıkarmak ve turizmine katkı sunmayı amaçladıklarını belirten Erim, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Sedat Akkurnaz’ın başkanlığında yürütülen çalışma için Reysaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Durmuş Döven ve Nazilli Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Kırlıoğlu’na desteklerinden dolayı teşekkür etti.