ADÜ’de yatırım anlamında eğitim, sağlık ve teknolojik araştırma sektörlerinde makro projeler hayata geçirmeyi planladıklarını dile getiren Rektör Prof. Dr. Aldemir, bu projeler hakkında bilgiler verdi. Eğitim alanında fakültelere yeni binalar kazandırılacağını belirten Rektör Aldemir, “ Aydın’a 43 milyon 570 bin liraya 17 bin metrekare alanda devasa Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi kazandırıyoruz. Nazilli İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi binası bu ay içerisinde teslim edilecek. Nazilli İİBF binası 10 milyon 680 bin lira bedelli, inşaat alanı 5 bin metrekare alana kurulu olan ek bir binadır” dedi.

PANDEMİDE BAŞARILI SINAV VERDİK

Türkiye’nin en modern hastane ek binasının inşaatına başlandığını dile getiren Aldemir, şunları söyledi: “Sağlık sektöründe lansmanını yaptığımız Türkiye’nin en modern hastanelerinden biri tanesinin ek binasını başlattık. Özellikle dünyada çok ciddi bir sınav verildiği pandemi döneminde başarılı bir sınav veren Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve ardından ADÜ olarak pandemi sürecinde en başarılı üniversiteleri arasında yer aldık. Bu süreçte üzerimize düşen B planını uygulayarak Tıp Fakültesi ek binasını çok modern yüksek teknolojiye haiz hale dönüştürüldü. 2 ay içerisinde teslimatı yapılacak. Hastane ek binası inşaatına 14 Nisan 2020 tarihinde başlandı ve 29 milyon 690 bin ihale bedeliyle, 19 bin 500 metrekarelik yer üzerinde imar edilecek.”

YÜKSEK TEKNOLOJİLİ LABORATUVAR

Üniversiteye yüksek teknolojili bir laboratuvar yapılacağını ifade eden Aldemir, “Teknolojik araştırmalar bağlamında yapılan yüksek teknolojili bir laboratuvar yapılacak. Daha önce üç kez ihalesine çıktık. Üçünde de tatmin olamadığımız tekliflerle karşılaştığımız için iptal ettik. Önümüzdeki dönemde tekrardan ihaleye çıkarak laboratuvarı üniversitemize ve Aydınımıza kazandıracağız” diye konuştu.