Dernek binası önünde gerçekleştirilen basın açıklamasına Didim Belediye Başkan Yardımcısı Öznur Gündoğdu, CHP Didim İlçe Kadın Kolları Başkanı Arzu Kurt, DİTAB Başkanı Sevinç Karataş, CHP’li kadın ilçe yöneticileri ile dernek üyesi kadınlar katıldı. Basın açıklamasında kadınlar açtıkları pankartlarla yapılmak istenilen değişiklikleri protesto etti.
Dernek adına konuşan Avulat Zekiye Baran yapılmak istenenin bugüne kadar kadınların mücadele ile elde ettikleri bazı hakların ortadan kaldırılması anlamına geldiğini belirterek “bu iki konu biz kadınların mor çizgisidir” dedi.
Dernek adına basın açıklaması yapan Avukat Remziye Yalçın ise “Pandemi sürecinde; kadına yönelik şiddette çok büyük artış yaşanırken, hakim görüş bunu görmekten kaçınarak katliam ve şiddetin azaldığı iddiasındaydı. Ayrıca Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’nun 6284 sayılı yasayla ilgili “Koronavirüs döneminde sağlığı tehlikeye düşürmeyecek şekilde uygulansın” kararı da şiddet mağdurlarıyla şiddeti uygulayanların aynı eve sokulması şiddeti yüzde 30-40 oranında daha artırmıştır. Her gün birden fazla kadın erkekler tarafından öldürülüyor.Son zamanlarda gündemde olan ilk konu, erkek şiddeti sonucu öldürülen kadınlar. İkinci konu ise İstanbul Sözleşmesi’ne yönelik özellikle iktidar mensuplarından gelen “revize edeceğiz” söylemleri. Her ağzını açan erkek ve cemaat sözcüsü, İstanbul Sözleşmesi’ne saldırıyor." ifadelerini kullandı.