Efeler Belediye Başkanı M. Fatih Atay, Kızılcaköy Mahallesi sakinleri ile buluştu. Coşkuyla karşılanan Başkan Atay’a, Kızılcaköylü kadınlar tarafından üretilen ürünler hediye edildi.

“SÖZÜMÜZÜ YERİNE GETİRMEK İÇİN BURADAYIZ”

Ziyaretlerinin sebebini, Kızılcaköy’de 31 Mart Yerel Seçimleri öncesinde yapımı için söz verdiği köylü pazarı olarak açıklayan Efeler Belediye Başkanı M. Fatih Atay, “Kızılcaköy’ü kalkındırmak için, Kızılcaköylü kadınlarımızın ürettikleri ürünleri sergilemeleri ve kazanç sağlamaları için köylü pazarı kuracağız. Sizlere 31 Mart Yerel Seçimleri çalışmalarımız sırasında söz vermiştik. Sözümüzü yerine getirmek için buradayız. Birim müdürlerimizle birlikte pazarımızı hangi alana kurabileceğimizi incelemeye geldik” diye konuştu. Başkan Atay, köylü pazarının kurulacağı alanı, mahalle sakinlerinin kendi bünyelerinden seçecekleri temsilciler ile belediye birim müdürlerinin yapacakları istişare sonucu belirleyeceklerini söyledi. Verdikleri sözleri sırasıyla yerine getirdiklerini vurgulayan Başkan Atay, “Seçim döneminde söz vermiştik her şeye birlikte karar vereceğiz” dedi.

TEPECİK’TE KADINLAR İÇİN FABRİKA

Kadınların üretime katılmalarına destek veren Başkan Atay, Tepecik Mahallesi’nde kurulacak yeni bir fabrikanın da müjdesini verdi. Fabrikanın 230 metrekarelik alan üzerinde 5 ayrı tesisten oluşacağını açıklayan Başkan Atay, “Tepecik Mahallemizde sadece kadınların çalışacağı bir fabrika kuruyoruz. Kurulacak fabrikada enginar, salça, turşu, ceviz ve kestane şekeri yapılacak. Efeler’de 25 milyon baş enginar üretiliyor. Bütün dünyaya bunu satacağız. Üreticilerin mallarının gerçek değerinde satılmasını sağlayacağız. Bu organizasyonla aracıları kaldırmayı hedefliyoruz. Üreticinin 40 kuruşa sattığı enginarın ve diğer ürünlerin gerçek değerinde satılmasını sağlayacağız. Ayrıca burada ürettiklerimizi ‘Efe Bakkal’ adında kuracağımız bakkallarda satacağız. ‘Pazara götürüp satabilecek miyim?’ kaygısı yaşamayacaksınız” diye konuştu.

“SONUNA KADAR MÜCADELE EDECEĞİM”

Jeotermal enerji santrallerine karşı yürüttüğü çevreci politikalarla da Efeler halkının takdirlerini toplayan Başkan Atay, konuşmasında jeotermal enerji santrallerinin Kızılcaköy Mahallesi’nde neden olduğu çevresel yıkıma da değindi. Jeotermal enerji santrallerinden yayılan hidrojen sülfür gazının Efeler’e verdiği zararı tespit etmek için gaz ölçüm cihazı aldıklarını söyleyen Efeler Belediye Başkanı M. Fatih Atay, ”8 Temmuz Çarşamba akşam saatlerinde yapılan ölçümlerde sonuçlar normal değerlerin üstünde çıktı. Hidrojen sülfürün insan sağlığına ve çevreye zarar vermemesi için üst sınır değerinin 20 mikrogram/metreküp olması gerekirken bizim ölçümlerimizde bu değer 290 mikrogram/metreküp olarak tespit edildi. Değerli Kızılcaköylü hemşehrilerim, birileri zengin olacak diye biz ölmek istemiyoruz. Jeotermal enerji santrallerine karşı yürüttüğüm mücadelede yeter ki siz benim arkamda durun. Ben sonuna kadar mücadele edeceğim” şeklinde konuştu.