ORC Araştırma şirketi tarafından yapılan Ege Bölgesi, en başarılı milletvekilleri araştırmasında AK Parti Aydın Milletvekili ve TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Rıza Posacı, listede 3. sırada yer aldı. Milletvekili Posacı, araştırma sonuçlarına göre, Orman ve Su İşleri eski Bakanı Afyonkarahisar Milletvekili Veysel Eroğlu'nu da geride bırakırken, listeye Aydın'dan giren tek Milletvekili oldu.

"DURMAK YOK HİZMETE DEVAM"

2018-2020 yılları Haziran aylarını kapsayan araştırma sonuçlarına göre, yüzde 45,5 oyla listede CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay ilk sırada yer alırken, AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin'den sonra yüzde 41,9 başarı oranıyla listede kendisine 3. sırada yer bulan Milletvekili Posacı, söz konusu başarının kendisini Aydın'a ve bölge çiftçilerine daha da çok hizmet etmeye teşvik edeceğini belirtti. Milletvekili olarak zaman zaman Hükümetin bazı tarım politikalarıyla ilgili parti içi yapıcı özelleştiriler yapmasıyla da bilinen Milletvekili Posacı, ankette başarılı bir sırada yer almasının gerekçesiniyse kapısının ve gönlünün herkese açık olmasıyla birlikte hizmet odaklı siyaset yapması olarak açıkladı. Ankete katılım sağlayarak kendisini destekleyen seçmenlere de teşekkür eden Milletvekili Posacı, "Göreve seçildiğimizden bu yana halkımız için daima canla başla çalışıyoruz ve çalışmaya devam edeceğiz. Anket sonuçları bizi onore etti. İnşallah Milletvekili olarak kalan süremizde de şımarmadan ve rehavete kapılmadan daha da faydalı işlere imza atmak için vargücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Durmak yok, hizmete devam" dedi.

"HER MİLLETVEKİLİ KENDİ GRUBUNDA DEĞERLENDİRİLDİ"

Öte yandan ORC Araştırma, Eğitim, Danışmanlık Ege Bölgesi’nin en başarılı milletvekilini belirlemek için düzenlediği araştırmada her milletvekili kendi grubunda değerlendirildi. Araştırmaya katılan kişilere '' son 2 yılı değerlendirdiğinizde bölgesel çalışmaları, meclis çalışmaları ve halkla iletişimine göre 'sizce ilinizin en başarılı milletvekili hangisidir?''' sorusu yöneltildi. /Başarı oranına göre Ege Bölgesi' nin en başarılı milletvekillerinin sıralandığı tabloda 5 AK Parti, 8 CHP, 1 MHP, 1 İYİ Parti milletvekili yer aldı.