İYİ Parti Aydın İl Teşkilatı, 12 Temmuz’da yapacağı olağan kongre için hazırlıklarını tamamladı. Başkanlık için diş hekimi Süleyman Demirci ve eğitimci Yüksel Öztürk’ün ardından, mevcut İl Başkanı Cemal Sarı adaylığını açıkladı. Efeler’deki Şükran Güngör–Yıldız Kenter Kültür Merkezi’nde düzenlediği toplantıda, ekibini tanıtan Başkan Sarı, seçimi yüzde 50 ile yüzde 70 arası bir oyla kazanacaklarını söyledi.

"TEŞKİLATIMIZ GENEL MERKEZİMİZİN TAKDİRİNİ ALMIŞTIR"

Partisinin büyük fedakarlıklarla kurulduğunun altını çizen Başkan Sarı, "Türk siyasi hayatında önemli değişikliklere imza atarak Türk siyasetindeki dengeleri değiştirmiş olan İYİ Partimiz, bugünlerde Türk milletinin gelecek umudu olmuştur. Genel Merkez bazında Aydın İl Teşkilatımız, Türkiye’deki teşkilatların önünde başarılı bir grafik çizmektedir. Ankara’dan bakıldığında, Aydın teşkilatımız Genel Merkezimizin takdirini almıştır" ifadelerini kullandı.

ÜYESİ 4 KAT ARTTI

Görev süresi boyunca yaptığı çalışmalardan bahseden Sarı, üye sayısını dört kat artırarak bin 800’lerden 6 bin 200’lere çıkardıklarını söyledi. 671 mahallenin 402’sine mahalle başkanı atadıklarını belirten Sarı, İYİ Parti’nin Türkiye genelinde ilk kadın kollarının Aydın’da kurulduğuna işaret etti. Sarı, gerçekleştirdikleri ilçe kongrelerinin de bir demokrasi şölenine dönüştüğünü ifade etti.

“SONUÇLA İLGİLİ BİR ENDİŞEMİZ YOK”

Genel Başkanı Meral Akşener’in koyduğu hedefe yürüyerek bu zamana kadar gelmeyi başardıklarını dile getiren Sarı, parti olarak hem Türkiye’de, hem de Aydın’da önemli bir seviye yakaladıklarını söyledi. Sarı, İYİ Parti’yi çok daha yukarılara taşımayı hedeflediklerini ifade ederek, “Hedefe ulaştıracak planlarınız, vizyonlarınız ve ekibiniz olmalı. Bütün bunlar bizde var. Vizyonumuza uygun gerek siyasi birikimleri, gerekse sosyal hayattaki karşılıkları bakımından çok güçlü bir ekip ile yola çıktık. İl kongremizde sonuç ile ilgili bir endişemiz yok. Delegelerimizin teveccühü, öngörüsü ve yapmış olduğumuz istişarelere bakarak çok rahatlıkla söyleyebilirim ki, bu ekip seçimi yüzde 50 ile 70 arasında bir oy ile kazanacaktır” diye konuştu.