AK Partili Fuat Meriç ve MHP’li Murat Uysal’ın Karacasu Kaymakamı Ahmet Soley’in yaptığı ve yapacağı projeleri tek başına yapıyormuş gibi üslup takındığı ve projelerde emeği geçen milletvekillerine teşekkür etmedikleri için toplantıyı terk ettikleri öğrenildi. Kahvederesi Yaylasında düzenlenen duyuruları günler öncesinden yapılan halk toplantısı pandemi kuralları eşliğinde gerçekleştirildi. Muhtarlar ve mahallerden gelen ilçe sakinlerinin katılımıyla yapılan toplantıda Kaymakam ve daire amirleri halkın karşısına çıktı. Basına kapalı gerçekleştirilen toplantıda Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Erikmen, AK Parti İlçe Başkanı Fuat Meriç, CHP İlçe Başkanı Cengiz Çumralı, MHP İlçe Başkanı Murat Uysal, İYİ Parti Yönetim kurulu üyesi Gani Şişman, MHP’li Belediye Meclis Üyesi Mehmet Osan, CHP’li Belediye Meclis üyeleri Erdinç Gümüş, Nuri Öncü, İbrahim Kayahan, Muammer Yıldız, İYİ Partili Meclis Üyesi Nail Kurt ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri yer aldı. Yaklaşık bir saat süren ve bir gün önce muhtarlara paylaşılan yapılacak projeler ve çalışmalar vatandaşa da aktarıldı. Vatandaşlara soru sormaları için fırsat verilirken bir kişi Kaymakama Jeotermal ile ilgili düşünceleri sordu. Bir kişi de Kahvederesi Yaylasında kötü bir görüntü oluşturan regülatör ile ilgili çözüm beklediklerini söyledi. İki kişi de düşüncelerini paylaşırken halkın gerek soru gerek talep olarak toplantıya aktif katılım noktasında sessiz kaldığı görüldü.

“VEKİLLERİMİZİN HİÇ Mİ DESTEĞİ YOK”

Kaymakam Ahmet Soley’ın pandemi sürecinde yapılanları anlatıp önümüzdeki dönemde gerek istihdam gerek devlet yatırımlarını anlatmasının ardından AK Partili Fuat Meriç ve MHP’li Murat Uysal aynı anda toplantıyı terk etti. Cumhur İttifakı temsilcisi bu ikilinin Kaymakama tepki göstermek için toplantı alanından ayrıldıkları öğrenildi. Konuyla ilgili konuşan Fuat Meriç, “Kaymakam bey bütün projeleri anlattı etti ama hep ‘Ben yaptım, ettim’ şeklinde bahsetti. Geleli bir sene oldu. Partimiz için bir şey demesin ama en azından vekillerimize bir teşekkür edebilir. Daha dün geldi Kaymakam bey. Ataköy barajının neresinde vardı. Biz yıllardır koşturuyoruz. Herkesin üstünden geçti yani başrol kendisiymiş gibi. Vekillerimizi anmadı. METEM yıkılacak mesela bunda vekillerimizin desteği yok mu? Vekillerimize teşekkür etse olmaz mıydı? Biraz da belimden rahatsızlandım. Baktım bir de hep aynı konuları anlatılıyor, farklı bir şey yok, ayrılmak istedim” dedi.

“HEDİYELİK EŞYA VE ÜRÜN PAKETLEME PROJESİNİ DESTEKLİYORUM”

Kadınlara yönelik Karacasu Sevgi Eli Markasıyla yapılacak 480 kişiye istihdam sağlayacak projenin çok güzel bir proje olduğunu ifade eden Meriç, “Bugünkü toplantıdan pek hoşlanmadım. Çok verimli olmadı. GEKA desteği ile kadınlar için yapılacak Yenice’deki işletme fikri gayet güzel. Destekliyorum. Benim kişilerle sorunum yok ama yapılan yanlışları da söylememiz gerekiyor. Hastane konusunda Metin Yavuz ilçemizi ziyaret ettiğinde bastırdık. Zaten yıllardır uğraşıyorduk. Seçim kaybedilen yerlere dahi hastane yaptınız, biz burada seçim kazandık ama bir hastane yapmadınız diye sitemde bulundum. Tamam ilgileneceğim dedi. Şimdi Kaymakam Bey proje olarak açıklıyor. Büyük ihtimalle vekilimizin sağlık bakanı ile konuşması sonucu gelişmiştir. Son anda duyuyor ben yaptım oldu diyor. Yapsın. Daha fazlasını yapsın. Daha olmadı ama Yenice’deki tesisi yapsın, tebrik yazısı bile yazdırırım. Teşekkür ederim. Her şeye ben yaptım demesi olmuyor. METEM’in yıkılacağını yenisinin yapılacağını zaten herkes biliyor. Bunlar devletin desteği ile olan şeyler elbette ama mesela hastane için biz de çalıştık, çalışıyoruz. AK Partili bile demesin istemiyorsa ama Vekillerimiz sayesinde oldu desin” ifadelerini kullandı.

“DİĞER YERLERDE BÖYLE DEĞİL”

İlçede çok fazla ceza kesilmesini de doğru bulmadığını ifade eden Meriç, “Herkes bize geliyor. Biz de artık şaşırdık. Bizim Kaymakamın ayrı bir Cumhuriyeti var. Diğer yerlerde bu kadar sıkı değil. Mesafe de uygun olduktan sonra ateş ölçüldükten sonra düğünler bir iki saat geç bitmiş, bu sorun olmamalı. Ben vekillerimizi arayıp saatlerin biraz daha uzatılmasını istedim. İdarecilik bu değildir. Kanun tamam ama uygulamaya kendinden bir şeyler katmalı. Ben böyle düşünüyorum. Düğünlerde dışarıda pişiyor diye keşkek yapılmasın demiş. Keşkeğin içeride pişme şansı yok ki?” dedi.

“TATLI DİLLE HER ŞEY HALLOLUR”

Sözlerini sürdüren Meriç, “Hep ceza yazmakla bir yönetim olmaz. Hep ceza ile bir yere gidilmez. Önlemler alınmalı ama bu kadar baskıcı cezalar olmaz. Esneklik olmalı. Vatandaş bizi sorumlu tutuyor. Vatandaş faturayı bize kesiyor. Biz yanlışı savunma noktasında değiliz. Biz de çelişkide kalıyoruz. Saatler esnetilebilir. Önemli olan mesafeyi ayarlamak, tek kullanımlık malzemelerle yemek yemek bence çözüm bu. Bunlar zaten uygulanıyor. Dezenfektan sıkılıyor, ateş ölçülüyor. Ben esnetilebilir derken tamamen eskisi gibi olsun demiyorum. Bu da böyle yanlış anlaşılmasın. Bazı yerlerde düğünlerde oynamalar da serbest. Kısacası gerek düğünler konusundaki gerek maske cezalarının bu kadar fazla olmasını doğru bulmuyorum. Yanlışı savunuyor gibi olmak istemem ama biraz da uyarı ve tatlı dille bu işlerden daha başarılı sonuçlar alınır” dedi.

MERİÇ ÇOK CEZA KESİLMESİNE TEPKİ GÖSTERDİ

Kaymakamın yöntemini yanlış bulduğunu ifade eden Meriç, “Ceza ile bir şeylerin çözüleceğine inanmıyorum. Çok ceza insanları daha tepkili yapıyor. Uyarmak, hatırlatmak daha olumlu olur. Ceza fazla kesiliyor. Kaymakamın yöntemi bu yönde yanlış. Sadece ceza ile önlemeye kalktığınız zaman zorlamaya gidiyor. Polise emir verildiği için hemen ceza kesiyor. “Çıkarsa maskesini şunu takar mısınız” dese daha olumlu olur. Böyle ceza keserek insanları kaybediyoruz. Düğün dernek konusunda çok uğraştık esneklik sağlamak için. Geri adım atması hep bizim bastırmamız ile oluyor. Sabahları kahveye oturup gelen geçen ceza yazdırmak için uğraşıyormuş. Bana sıkıcı geliyor bu işler. Güvenlik güçleri yapsın. En ufak şeylere çok takıyor. Ben bile uğraşmam bu kadar” dedi.

MURAT UYSAL: “TEPKİ GÖSTERMEK İSTEDİK”

Tepki göstermek için toplantıyı terk ettiklerini ifade eden MHP İlçe Başkanı Murat Uysal isa “Yapılan işlerde 4 vekilimizin de katkısı var. Belediyemizin desteği inkar edilebilir mi? Mesela maske üretiminden söz ediliyor. Üretim yerini belediye tahsis etti. Dağıtımda ve diğer işlerde her konuda yardımcı oluyoruz. Ama belediyemizin adının dahi geçmemesi, vekillerimizin adının doğru düzgün anılmaması bizleri üzdü. Elimizden geleni yapıyoruz. Metin Yavuz Vekilimiz geldiğinde yapılacak işler için birçok yeri gezdik. Her zaman irtibat halindeyiz. Her şeyi tek başına yapmış gibi anlatınca zorumuza gidiyor. Ne milletvekillerimizin ne il başkanlarımızın, ne belediyemizin ne belediye başkanımızın adı anılmadan siyaset yapar gibi konuşma yapılmasından rahatsız oldum. Bir tepki göstermek istedim. Kaymakam Bey güzel şeyler yapmıştır inkar etmiyoruz, gelecekte de yapacaktır ama hiçbir şey tek başına olmuyor. Metin Yavuz Vekilimiz geldiğinde biz kendisiyle akşama kadar koşturduk, emek verdik. Bunlar boşuna mı? Bu tür şeyler hoş değil” dedi.