TFF 3. Lig 3. Grup’ta play-off potasının bir puan gerisinde 7’inci sırada yer alan Nazilli Belediyespor, Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) 2 ile 5’inci sırada bulunan takımların play-off oynayacağına karar vermesiyle adeta yıkıldı. Alınan karar neticesinde Nazilli Belediyespor için sezon bitti. Alınan kararla ilgili açıklamalarda bulunan Nazilli Belediyespor Kulüp Başkanı Soner Yelkovan, karara itiraz edeceklerini açıkladı.

“MAĞDUR OLDUK”


Türkiye Futbol Federasyonu'nun ikinci ve üçüncü liglerin durumuna ilişkin 8 Temmuz’da aldığı kararın kendilerini hayal kırıklığına uğrattığını belirten Başkan Yelkovan, “Nazilli Belediyespor Kulübü olarak bu karar karşısında üzüntülü ve şaşkınız. Takımımız uzun yıllardır gerek Türkiye kupalarında göstermiş olduğu performansla, gerekse oynamış olduğu lig kategorilerindeki performansla her zaman adından söz ettirmiş ve ettirmeye de devam edecektir. Kovid-19 salgını öncesinde ligimizde oynanan 28 haftalık süreçte aldığımız 11 galibiyet ve 7 beraberlikle toplamda 40 puanla 7. sıradaydık ve normal lig statüsünde play-off sınırıyla 1 puan vardı aramızda. Ne yazık ki tüm dünyayı etkisi altına alan küresel salgın her şeyde olduğu gibi bizleri de derinden etkilemiştir. Türkiye Futbol Federasyonu’nun son yapmış olduğu toplantıda liglerin tescil formatı ile almış olduğu kararda alt liglerde 2’inci ve 5’inci takımlar arasında play-off oynanmasına karar verilmesi 1 puan farkla ligde 7’inci sırada bulunan takımımızı play-off hakkından mahrum bırakmıştır. 2019-2020 sezonunda oynanan 28 haftalık sürecin 26 haftasında ilk 5 arasında bulunan takımımızın liglerin ara verildiği 28. haftasında yedinci sırada bulunmamız haftasında alınan karar bizi mağdur etmiştir” diye konuştu.

“BU KARARLA MAĞLUP OLDUK”


Normal sezonda oynanması gereken 6 maçta fikstür avantajına sahip olduklarını belirten Başkan Yelkovan, “Fikstür avantajımızın olduğunu maçların oynanması halinde ise sezonu play-off hattı içerisinde tamamlayacağımızdan hiç şüphemiz yoktu. Ve de bu süreç içinde yapılan kulüpler nezdindeki görüşmelere istinaden takımımız 3 kez topbaşı yapıp antrenmanlara başladı. 11 Haziran 2020 tarihinde ise kulüpler birliği aracılığıyla play-off oynama talebimizi ilettik. Gerek tesisleşme gerekse kurumsal yapımız ile gerekse de yeşil sahalarda galibiyet alan takımımız bu kararla mağlup olmuştur. Bu karar ile kulübümüz maddi manevi ayrıca da bir mağduriyet yaşamıştır. Yönetim Kurulu olarak TFF’nin aldığı karar karşısında sessiz kalmayacağımızı ve her türlü yasal hakkımızı sonuna kadar kullanacağımızın bilinmesini isteriz. Nazilli Belediye sporumuzun hakkının göz ardı edilmesine izin vermeyeceğiz. Bu konuda ne yapılması gerekirse yapacağız” şeklinde konuştu.

“HUKUKİ İŞLEMLER BAŞLATACAĞIZ”


Yelkovan, "Ayrıca basında çıkan 'Nazilli Belediyespor sahipsiz kaldı' gibi haberlere itibar edilmemesini rica ederiz. Geçtiğimiz pandemi sürecinde Nazilli’mizin yetiştirdiği değerli futbol adamı abimiz Rıdvan Dilmen ve Futbol Federasyonumuzdaki yöneticilerimizle, Kulüpler Birliği yöneticilerimiz ve kulüp başkanları ile kulübümüzün menfaatleri doğrultusunda da görüşmelerimizi yaptığımızı ayrıca da belirtmek isteriz. Şu an itibari ile play-off dışı kalmamız ile ilgili olarak da diğer kulüp başkanlarımızla birlikte itirazımızı yapıp hukuki işlemleri başlatıyoruz. Nazilli Belediyespor değerimizdir. Hakkımızı sonuna kadar aramak da görevimizdir” dedi.