Aydın'da 12 Temmuz'da il kongresini gerçekleştirmeyi planlayan İYİ Parti'de başkan adaylığı için mevcut İl Başkanı Cemal Sarı, diş hekimi Süleyman Demirci ve eğitimci Yüksel Öztürk'ün isimleri ön plana çıktı. Aynı zamanda İYİ Parti Aydın Kurucu İl Yönetim Kurulu Üyesi olan Öztürk, Nevzat Biçer Parkı'nda partilileri ve ailesinin katılımı ile düzenlediği basın toplantısında, başkan adayı olduğunu açıklayarak, "Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’in söylediği gibi biz buraya talip olurken, arkadaşlarımızla birlikte koltuk eskitmek için değil, ayakkabı eskitmek için geliyoruz. Aydın’da her gün İYİ Parti konuşulacak, konuşturacağız" dedi.

HEDEF 4 MİLLETVEKİLİ


Delegelerin teveccühü ile göreve seçildiği takdirde, ekip arkadaşları ile birlikte partisini Aydın'da en iyi şekilde temsil edeceğini dile getiren Öztürk, şunları kaydetti: "Hedefimiz, ilk seçimlerde Aydın’da İYİ Parti’yi birinci parti yapmaktır. Hedefimiz, ilk milletvekilliği seçimlerinde Aydın’dan 4 milletvekili çıkarmaktır. Hedefimiz, Aydın’da Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere 17 belediyeyi İYİ Parti’ye kazandırmaktır." Yerel seçimlere İYİ Parti'nin CHP ile birlikte Millet İttifakı olarak girdiğini hatırlatan Öztürk, seçimlerde ittifak kapsamında kazanılan belediyelerde İYİ Parti'nin haklarını sonuna kadar savunacağının altını çizdi.

TANER VE ADIYAMAN’I ELEŞTİRDİ


Öztürk, İYİ Parti Kurucu İl Başkanı Recep Taner ve Efeler İlçe Başkanı İlhan Adıyaman'ın, Süleyman Demirci’nin il başkan adaylığını açıkladığı toplantıda yer almasını eleştirdi. Taner’in bir adayın lehine tavır göstermesini üzücü bulduğunu belirten Öztürk, "Recep Bey için şunu söylüyorum, kontrolünde olan bir il başkanı istiyor. Kardeşim, seni delegeler kongrede il başkanı seçti. Belli bir süre sonra niye görevinden istifa edip gittin? Bunu, partililerimiz çok merak ediyor" ifadelerini kullandı. Öztürk, Adıyaman’ın ise delegenin iradesine ipotek koymaya çalıştığını öne sürerek, “Partide 3-4 kişilik bir ekiple ‘Süleyman Bey’i destekliyoruz’ diye delegelerin iradesine ipotek koymaya çalıştığını biliyorum. Bunun İYİ Partili delegeler tarafından kabul göreceğine inanmıyorum çünkü delegelerimiz kimsenin cebinde değildir” dedi.