Koronavirüs tedbirleri kapsamında nisan, mayıs, haziran ayı meclis toplantıları temmuz ayında gerçekleştirildi.  Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan başkanlığındaki toplantıda 28 gündem maddesi masaya yatırıldı. Meclis Toplantısının ilk gündem maddesinde, Belediye Meclisi 2’nci Başkanvekili belirlendi. Başkanvekili Mustafa Tınaz’dan boşalan koltuğa Millet İttifakı'ndan Erol Angın, Cumhur İttifakı'ndan ise Hulki Karakaya aday oldu. Yapılan kapalı oylamada Hulki Karakaya 13, Erol Angın 19 oy aldı. 6 oy farkla Erol Angın, başkanvekilliği görevine seçildi. Angın, 1 yıl boyunca bu görevi yürütecek. Öte yandan encümen üyeliği seçiminde de Millet ittifakı üyeleri Mustafa Tınaz, Gönül Öztürk ve Erol Angın oy çokluğuyla göreve getirildi.

"TAHSİLATLAR YAPILMIYOR MU?"

Meclis Toplantısı'nda söz alan Cumhur İttifakı Sözcüsü AK Partili Bülent Sayar, 2019 yılı faaliyet raporu üzerine değerlendirmelerde bulundu. Nazilli Belediyesi bünyesindeki Menderes Et Lokantası, Hangar Kafe Restaurant ve Tazen Restaurant’ın zarar ettiğini savunan Sayar, "İşletmelere gelen müşterilerden tahsilat yapılmıyor mu? Ya fiyat konusunda alım satımla ilgili sıkıntı var, farklı fiyatlar alınıyor. Ya personel sayısı fazla gereksiz personel çalıştırılıyor. Ya da affedersiniz burada yiyip içenler tahsilat konusunda çok takip edilip tahsilatları yapılmıyor. Ben böyle yorumluyorum bu tabloyu” diye konuştu.

"İNSANLARI TÖHMET ALTINDA BIRAKMAYIN"

AK Partili Meclis Üyesi Bülent Sayar’ın açıklamalarına Belediye Başkan Yardımcısı Mert Öreroğlu yanıt verdi. Daha sonra Belediye Başkanı Özcan, belediye işletmelerinde tahsilat yapılmaması gibi bir durumun söz konusu olmadığını aktardı. Başkan Özcan, “Kul ve yetim hakkı yemem, yedirtmem. Biz ne zaman bu işletmelere gitsek hep hesabı kendi cebimizden ödüyoruz. En son meclis üyeleri ile geldik herkes parayı kendi cebinden verdi. Burada adisyonların hepsi takip ediliyor ve 1 lira alacağımızı dahi bırakmıyoruz. Ben kendi evime giderken bile makam aracına kendi cebimden verdiğim benzin parasıyla gidiyorum. Yetim hakkı yemem, yedirtmem. İnsanları töhmet altında bırakmayın” ifadelerini kullandı. Öte yandan meclis toplantısında diğer maddeler oy çokluğu veya birliğiyle ile kabul edildi. Bazı maddeler ise görüşülmek üzere komisyonlara havale edildi.