Karacasu Kaymakamı Ahmet Soley, toplantının sonunda Çanakkale’deki orman yangınını hatırlatıp vatandaşları dikkatli ve duyarlı olmaları yönünde uyardı.
Bir gazeteci de bunun üzerine, “Orman yangınları konusunda duyarlı olunması gerektiğini söylediniz ama orman kesimleri konusunda vatandaşların şikayetleri var. Bizler bu konuda haber yaptığımız halde sürekli bize söylüyorlar, neden haber yapmıyorsunuz diye” şeklinde sözler sarf etti. Kaymakam Ahmet Soley bu sözler üzerine, “Orman kesimleri Bakanlığın kontrolünde yapılıyor. Tarım ve Orman Bakanlığının uyguladığı bir politika ile bunlar yapılıyor. Endüstriyel ürün ihtiyacından yapılan bir çalışma. Bizim belirlediğimiz bir şey değil. Halkın tepkisi varsa sizler de basın olarak dile getirin. Bu sizin göreviniz” dedi.

ORMAN KESİMLERİ

İlçedeki orman kesimleri Ses Gazetesinin 23 Aralık 2019 tarihli sayısında kendisine yer bulmuş, bu haberde, “Karacasu’da Dandalaz Mevkisinden başlamak üzere Çamarası, Yeşilyurt mahallelerinde Orman İşletme Şefliği kontrolünde kesilen çam ağaçları vatandaşları tedirgin etti. Ağaçların kesilmesinin sebebi ile ilgili net bir açıklama yapılmadığını savunanan vatandaşlar, 'Bu yerler tarım arazisine mi çevrilecek, imara mı açılacak bilemiyoruz' dedi. Ağaçların kesilmesinin amacının yenileme ve gençleştirme çalışması yapmak olduğu söylense de vatandaşlar genç ağaçların da kesilmesine anlam veremediklerini dile getirdiler. Binlerce ağacın kesilmesinin Karacasu’nun doğal alışıldık görüntüsünü bozduğunu ifade den vatandaşlar, bu durumun doğanın dengesini de bozacağını söylediler. Yağışların azalacağını ve yağan yağışların toprağın boşalması sebebiyle toprak kaymalarına, sellere müsait hale geleceğini dile getiren ilçe sakinleri bir açıklama yapılmasını bekliyorlar. Dandalaz ile Dedeler arasında hiç ağaç bırakılmayacağı şeklinde duyum aldıklarını ifade eden vatandaşlar, 'Bunun önüne geçilmesi lazım. Ocak ayına geldik sayılır ama havaya bakın. Doğanın dengesi bozuluyor' dedi" ifadelerine verilmişti.