İncirliova Belediye Meclisi, Temmuz ayı toplantısını gerçekleştirdi. Meclis üyelerinin tamamının eksiksiz katıldığı toplantıyı, Belediye Başkanı Aytekin Kaya yönetti. Belediyenin sosyal medya hesabından canlı olarak yayınlanan toplantıda, İncirliova Belediyesi’nin mülkiyetinde bulunan bin 1 metrekarenin üzerindeki taşınmazların satışı gündeme geldi. Alıcılardan talep olması veya belediyenin yatırım, hizmet için ekonomik kaynağa ihtiyaç duyması durumunda taşınmazların satılması amacıyla Başkan Kaya'ya yetki verilmesi oy çokluğu ile kabul edildi. Oylamada Başkan Kaya ile Millet İttifakı ve DSP meclis üyeleri evet, Cumhur İttifakı meclis üyeleri de hayır oyu kullandı. Bin 1 metrekarenin üzerinde belediyenin kaç taşınmazının olduğunun açıklanmadığı toplantıda, Başkan Kaya’ya daha önce bin metrekarenin altındaki belediye taşınmazlarının satışı için yetki verildiği hatırlatıldı.

"ACİL YERLER İÇİN OLUR VERECEĞİZ"

Oylama öncesinde konuşan Cumhur İttifakı Meclis Üyesi Hasan Güneş, taşınmazlara toplu olarak satış yetkisi verilmesine karşı olduklarını belirterek, "Acil satılması gereken, icralık olan yerlerin satışını, meclise getirin. Biz, bunlara olur vereceğiz. Ama toplu satış yetkisi olmasın" dedi.

"HEPSİNİN ÜZERİNDE İCRA VAR"

Kendisinden önceki belediye yönetiminin, toplu yatış yetkisi aldığına işaret eden Başkan Kaya da, İller Bankası'ndan belediyeye gelen paranın işçilerin aylığına bile yetmediğini söyledi. Tasarruf yaparak belediyeyi bu zamana kadar getirdiklerini belirten Kaya, hizmet için ekonomik kaynağa ihtiyaçları olduğunu dile getirdi. Kaya, söz konusu taşınmazların hepsinin üzerinde de icra olduğunu bildirdi. Millet İttifakı’ndan Fatma Tabak da, taşınmazlara talep olduğunda satış için meclisten karar çıkmasını beklemek istemediklerini ifade etti.

İÇKİLİ YER BÖLGESİ

Toplantıda, Dereağzı Mahallesi, Dereağzı Sokak'ta 514 ile 518 arasında kalan yerlerin içkili yer bölgesine alınması hususu görüşüldü. Konuyla ilgili, İlçe Jandarma Komutanlığı’nın olumlu yazısı olduğu açıklandı. Açılacak mekanın güzel bir yer olacağını belirten Başkan Kaya, "Açılacak yer pavyon türü bir yer değil. Kötü bir şey olsa, ben meclise getirmem. Açacak kişi de, Aydın’ın tanınmış bir iş adamı" dedi. Cumhur İttifakı’ndan MHP'li Engin Ergun da, söz konusu bölgeye vatandaşların hafta sonları dinlenmeye gittiklerini ifade ederek, "İster istemez alkollü, alkolsüz içecekler kullanıyorlar. Birkaç defa tehlikeli kaza da olmuştu. Yukarı köylerdeki vatandaşlarımız için sıkıntı oluyor. Eğer belediye olarak, Jandarma ile birlikte orada otokontrolü iyi sağlayacağınıza inanıyorsanız, sıkıntı yok" diye konuştu.

CUMHUR İTTİFAKI BİR FİRE VERDİ

İçkili yer ile ilgili oylamada Başkan Kaya, Millet İttifakı meclis üyeleri, DSP’den Bekir Kaykı ve Cumhur İttifakı’ndan Engin Ergun evet, Cumhur İttifakı’nın diğer üyeleri ve DSP’den Mustafa Kayhanlar da hayır oyu kullandı. Oyların 13’e 13 eşit çıkması üzerine Başkan Kaya’nın evet oyu, iyi oy sayıldı ve oy çokluğu ile madde kabul edildi. Ergun’un oylamada grubundan aksi yönde oy kullanması ise dikkat çekti.

ŞARTLI EVET

Toplantıda, İncirliova Belediyesi’ne ait, İstiklal Mahallesi’nde yer alan taşınmazın üzerinde yüzme havuzu, Sandıklı Mahallesi’nde bulunan taşınmazın da üzerinde kreş yapması koşulu ile Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne devri ele alındı ve oy birliği ile kabul edildi. Oylamada Cumhur İttifakı şartlı evet dedi. İncirliova’ya gelecek yatırıma hayır deme lüksüne sahip olmadıklarını belirten Cumhur İttifakı Meclis Üyesi Şevki Can, Büyükşehir Belediyesi ile yapılacak sözleşmenin, İncirliova Belediyesi lehine olmasını da şart koştu. Belediye Başkan Yardımcısı ve Millet İttifakı Meclis Üyesi Mehmet Güler de, Büyükşehir Belediyesi’nin yüzme havuzu ve kreşin yapımını tamamladıktan sonra yerleri tekrar İncirliova Belediyesi’ne devredeceğini ifade etti.

3 ARAÇ HİBE

Toplantıda ayrıca İzmir'e bağlı Narlıdere, Bornova ve diğer ilçe belediyelerinin İncirliova Belediyesi'ne hibe edecekleri araçların kabul edilmesine karar verildi. Başkan Kaya, hibe olarak kendilerine birer vidanjör, kepçe ve kamyon geleceğini açıkladı.