1950 yılında gerçekleştirilen kadastro çalışmasının, taşınmazların sınırlarının net olarak belirlenmesinde yetersiz kaldığı Koçarlı'da, belediyenin talebi üzerine Aydın Valiliği Tapu Kadastro Müdürlüğü, aralarında Çakırbeyli ve Yeniköy'ün de bulunduğu 32 mahallede kadastro güncelleme çalışması yapma kararı aldı. Yaklaşık 1 milyon liraya mal olacak çalışma sonucunda söz konusu mahalle sınırları içerisinde kalan tapusuz yerler hak sahipleri adına tapulanacak, eski tapulu yerlerin sınırları da uydu yardımı ile ölçülerek dijital ortama aktarılacak. Artık vatandaşlar, tapularının konumlarını milimetrik hassasiyetle kolay, net ve hızlı bir şekilde görebilecek.

BİLİRKİŞİLER BELİRLENDİ

Yapılacak kadastro güncelleme çalışması için Koçarlı Belediyesi, muhtarların yardımıyla her mahalle için bilirkişiler belirledi. Meclis üyeleri de, belirlenen bilirkişileri oy birliğiyle kabul etti.

"ORMAN KÖYLERİ DAHİL DEĞİL"

Oylama öncesinde, yapılacak kadastro çalışması ile ilgili meclis üyelerini bilgilendiren Koçarlı Belediye Başkanı AK Parti’li Nedim Kaplan, ilçesinde kadro çalışmasının güncel olmamasının sıkıntısını yaşadıklarını belirterek, "32 mahallemizde tapu kadastro çalışması yapılacak. Tapuların sınırları, uydu yardımı ile dijital ortama aktarılacak. İyi bir çalışma olacak. Bana göre bu çalışmanın, 5 yıl önce yapılması gerekiyordu. İstediğimiz üzerine Tapu Kadastro Müdürlüğü çalışmayı yapacak. Bu çalışmaya, 14 orman köyümüz dahil değil. O köylerimizde çalışma ise önümüzdeki dönemde yapılacak. 1-2 ay içerisinde ihale yapılarak, mahallelerimizde kadastro çalışmasına başlanacak" dedi.