Açıklamasında, Ankara'da Genel Merkez yöneticileriyle temas kurması konusunun, İl kongresine 1 hafta kala parti içindeki bazı çevrelerce gündeme getirilmesinin, kendisini yıpratma amaçlı ve maksatlı olduğunu belirten Başkan Adayı Demirci, "Demokratik bir çerçevede ve bayram havasında geçecek olan il kongremizin coşkusuna gölge düşürecek bu tür söylemler hiç kimseye bir şey kazandırmaz. Kongremizde nihai sonucu bu tür dedikodular değil delegelerimiz belirleyecektir. Hiç kimse delegelerin iradesine ipotek koyamaz" dedi.

"DEMOKRASİYE AYKIRI BİR SÖYLEMDE BULUNMADIM"

İl Başkan Adayı olarak ilçe teşkilatlarına gerçekleştirdiği ziyaretlerde, parti delegeleriyle bir araya gelmeye devam ettiğini ve bu ziyaretlerde de Ankara'daki temaslarından bahsetme sebebinin 2018'deki Genel Seçimler'de Aydın'daki milletvekilliği liste sıralamasına karşı demokratik bir tepki göstererek adaylıktan çekilmesi nedeniyle oluşan yanlış anlaşılmaların önüne geçmek olduğunu vurgulayan Başkan Adayı Demirci, "Benim ilçe ziyaretlerimizde teşkilat mensuplarımıza ve delegelerimize söylediğim, 'Demokratik bir yarış olan seçimi kazandığımız takdirde bir sorun olmayacağı' yönündedir. Yani demokratik teamülümüze ve parti kültürümüze aykırı bir söylemde de asla bulunmadım. Onay aldığımı söylediğim konuda seçimden sonrasına dönük bir ifade ve tespittir. Buna rağmen seçimlere 1 hafta kala ne yazık ki Ankara'da temaslarım üzerinden sanki demokratik teamül dışında bir icazet aldığımı ifade etmişim gibi bir algı oluşturulmaya çalışılıyor. Bizim böyle bir durumu kabul etmemiz asla söz konusu değildir. Bizim böyle konulara da dünden bugüne en ufak bir tevessülümüz de olmamıştır, bundan sonra da asla olmayacaktır" diye konuştu.

"NİHAİ SONUCU DELEGELER BELİRLEYECEKTİR"

Ankara'daki temaslarından daha çok Başkan Adaylığını açıklamasının ardından İYİ Parti Kurucu İl Başkanı Recep Taner ile İYİ Parti Efeler İlçe Başkanı İlhan Adıyaman'ın kendisine açık destek vermesinin parti içinden bazı kesimleri rahatsız ettiğini vurgulayan Başkan Adayı Demirci, "Öncelikle şahsıma karşı İl Kongresinde açık destek verdikleri için her iki başkanımıza da teşekkür ediyorum. İnşallah kongrede de değerli delegelerimizin destekleriyle güzel bir sonuç alacağımıza da canı yürekten inanıyorum. Benim kongreye 1 hafta kala Ankara temaslarım üzerinden olumsuz bir algı oluşturulma çabasının da bu rahatsızlıktan kaynaklandığını düşünüyorum. Sonuç olarak hal böyleyken demokratik bir çerçevede ve bayram havasında geçecek olan il kongremizin coşkusuna gölge düşürecek bu tür söylemler, hiç kimseye de bir şey kazandırmaz. Kongremizde nihai sonucu, bu tür dedikodular üzerinden üretilen algılar değil, her biri birbirinden değerli delegelerimizin oyları belirleyecektir. Hiç kimse delegelerin iradesine ipotek koyamaz, koymaya da kalkışmasın" dedi.

"ARSLAN'A YANLIŞ BİLGİ AKTARILDI"

Açıklamasında, İYİ Parti Teşkilat Başkan Yardımcısı ve Aydın Sorumlusu Mehmet Arslan'a, Ankara'daki temaslarıyla ilgili Aydın’daki teşkilat ziyaretlerindeki söylemlerine ilişkin parti içinden bazı kişilerce yanlış bilgi aktarılmış olduğuna da dikkati çeken Demirci, "Kendisinin bu yanlış bilgilendirmeden kaynaklı olarak şahsımızla ilgili yaptığı değerlendirmelere de saygı duyuyorum. Sonuç olarak kendisi partimizin kurucu üyesidir, ağabeyimizdir, siyasi büyüğümüzdür ve Teşkilat Başkan Yardımcımız olmakla birlikte partimizin aynı zamanda Aydın sorumlusudur. Şahsımla ilgili böyle bir yanlış anlaşılma ve değerlendirmenin kendisine aksettirilmesi de açıkçası en ufak bir iyi niyet taşımamaktadır ve bizi de ziyadesiyle üzmüştür. İnşallah değerli delegelerimizin teveccühüyle il kongresinden yüzümüzün akıyla çıktıktan sonra Sayın Genel Başkanımız Meral Akşener’in liderliğinde gerek Genel Merkezimiz ve gerekse kendisiyle de gayet sağlıklı ve uyum içerisinde bir çalışma ortaya koyacağımızdan da hiç kimsenin en ufak bir şüphesi olmasın. Bu duygu ve düşüncelerle kongremize katılım sağlayarak bizlere güç ve destek verecek olan İYİ Parti ailesinin değerli üyelerine, delegelerimize ve gönüldaşlarımıza şimdiden ayrı ayrı teşekkür ediyor, 12 Temmuz'da yapılacak olan İYİ Parti Aydın 2. Olağan İl Kongresi'nin, Aydın’ımız, partimiz ve ülkemiz için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum" diye konuştu.