Ege Bölgesi'nde hava sıcaklığının kendisini en fazla hissettirdiği kentlerin başında gelen Aydın'da son günlerde hava sıcaklığında artış yaşanıyor. Sabah saatlerinden itibaren etkisini gösteren hava sıcaklığı öğle saatlerinde ise 45 derece ve üzerinde seyrediyor. Adeta cehennem sıcaklıkları yaşayan Aydın’da vatandaşlar, bu sıcak ve nemli havaya karşı kar helvası tüketerek serinliyor.

BARDAĞI 3,5 LİRA


Efeler ilçesindeki Hükümet Bulvarı’nda kar helvası satışı yapan Sadettin Yakar, hava sıcaklığının artmasıyla birlikte kar helvası satışlarının arttığına dikkat çekerek, “Pandemi döneminde kar helvası satışları düştü. Ancak son dönemde kentte sıcaklıkların artmasıyla birlikte satışlarımız yeniden arttı. Vatandaşlarımız kar helvası tüketerek bu kavurucu sıcaklara karşı serinlemeye çalışıyor. Kar helvasının bardağını 3,5 liradan satışa sunuyoruz” dedi.
Kışın yaylalara yağdıktan sonra kuyularda istiflenerek saklanan karın, yazın meyve şuruplarıyla karıştırılmasıyla elde edilen kar helvası, insan vücuduna olan faydasıyla da biliniyor.