Kuşadası’ndaki Avrupa’nın en büyük su parklarından biri olan Adaland Aquapark, sosyal mesafeli bireysel aktiviteleri hizmete soktu. Sağlık Bakanlığının belirlediği Covid-19 kural ve önlemlerini hayata geçiren su parkları misafirlerini ağırlamaya başladı. Su parklarının bazıları da kriterleri yerine getirmek için çalışmalarını sürdürüyor.

BİR ARADA GERÇEKLEŞEN ETKİNLİKLER YOK


Yerli ve yabancı aquapark tutkunlarının en çok tercih ettiği su parklarının Covid-19 önlemler çerçevesinde kapılarını açması üzerine vatandaşlar, sosyal mesafe kuralları çerçevesinde su parklarının keyfini çıkarmaya başladı. Su parkının girişine kurulan dezenfektan tünelinden geçenler, maskeyle içeri kabul edildi. Su parkının içinde, insanların bir arada gerçekleştirdiği aktivitelerden olan yağmur dansı, okyanus havuzu gibi eğlenceler askıya alınırken bireysel yapılan kaydırakların tamamı hizmete girdi. Su parkının kapasitesinin yarısı kadar şezlong, sosyal mesafe kuralına uygun olarak düzenlendi. Aylardır pandemi stresi altındaki su parkı tutkunları daha ilk günden su parkına akın etti.

"MİSAFİRLERİMİZİN SAĞLIĞI BİZİM İÇİN ÖNEMLİ"


Su parkı işletmecisi ve şirketin yönetim kurulu üyesi Hayri Günaydın, “Sağlık Bakanlığının belirlediği tüm kurallara uyarak önlemlerimizi aldık. Misafirlerimizi dezenfektan tünelinden geçtikten sonra maskesini takması için uyarıyoruz, olmayanlara maske dağıtıyoruz. Su parkının içindeki tüm masa ve şezlongların arasını sosyal mesafe kuralına göre açtık. Çalışanlarımız gerekli eğitimleri aldı. Hem kendilerinin, hem de misafirlerimizin sağlığı için gerekli önlemlere dikkat ediyorlar. Gerekli uyarıları yapıyorlar” dedi.