İYİ Parti Aydın İl Başkan Adayı Demirci'nin il başkan adaylığıyla ilgili Genel Merkez'den onay aldığı yönündeki söylemleriyle ilgili Aydın Ses Gazetesi'ne özel açıklamalarda bulunan İYİ Parti Teşkilat Başkan Yardımcısı ve Aydın Sorumlusu Mehmet Arslan, "Genel Merkez olarak böyle bir onayımız da, kendisiyle adaylığına dönük herhangi bir görüşmemiz de söz konusu değildir" dedi.

“SÖYLEMLERİ GERÇEĞİ YANSITMIYOR”

24 Haziran 2018 Genel Seçimleri'nde 6. Sıradan Milletvekili Adayı gösterildiği için sıralamadaki yerine tepki göstererek adaylıktan çekilen Diş Hekimi Süleyman Demirci, bu kez 12 Temmuz'da yapılacak olan İl Kongresinde İl başkan adaylığına soyundu. Demirci’nin ziyaret ettiği bazı ilçe teşkilatı ziyaretlerinde, İYİ Parti Genel Merkezi'ne çağrıldığını ve onay aldığını açıklamasıysa kongre öncesinde parti içinde tansiyonu yükseltti. Konuyla ilgili Aydın Ses Gazetesi'ne özel açıklamada bulunan İYİ Parti Teşkilat Başkan Yardımcısı ve Aydın Sorumlusu Arslan, İYİ Parti Aydın İl Başkan Adayı Demirci'nin Ankara'dan onay aldığı yönündeki söylemlerine sert çıkarak, söz konusu iddiaların gerçeği yansıtmadığının altını çizdi.

“DEMEK Kİ KENDİSİNDEN ŞÜPHESİ VAR”

Demirci ile herhangi bir görüşme gerçekleştirilmediğini ve kendisinin Ankara’ya da çağrılmadığını söyleyen Arslan, "Genel Merkez olarak bizim 'İl Başkan Adayı' bir partilimizi Ankara'ya çağırıp görüşme gerçekleştirmemiz ve hatta onay vermemiz mümkün değildir. Bu bizim parti kültürümüze, teamülümüze ve kuruluşumuzdan bu yana demokrasiden yana olan tutumuza da bir kere yakışmaz. Dolayısıyla Aydın'daki İl Başkan Adayı'nın bu tür söylemleri de gerçeği yansıtmamaktadır. Bir kere böyle gerçeği yansıtmayan bir söylemde bulunması, kongrede kendisinden şüphesi olduğuna da işarettir. Demek ki kendisinden şüphe ediyor. Yani biz Genel Merkezimize gelen bir il başkan adayına, 'Hay hay, senin adaylığın isabet olur. Arkandayız, onaylıyoruz' diyebilir miyiz? Böyle bir şey olabilir mi? Demokraside böyle bir durum ve tutum yoktur" dedi.