Koçarlı Belediye Meclisi, temmuz ayı toplantısını belediye hizmet binasında gerçekleştirdi. Belediye Başkanı AK Parti'li Nedim Kaplan'ın yönettiği toplantıya, meclis üyeleri eksiksiz katıldı. Toplantıda görüşülen maddelerin birisi hariç tamamı oy birliği ile kabul edildi.

"ESNAFLARIN MAĞDURİYETLERİ SÖZ KONUSU"

Koronavirüs salgını nedeniyle yaklaşık 3 ay aranın ardından yapılan ilk toplantıda, görüşülen gündem maddeleri arasında Koçarlı Belediyesi'nin İller Bankası'ndan 1 milyon 500 bin lira kredi kullanma talebi de yer aldı. Meclis üyelerini, kredi ile ilgili bilgilendiren Başkan Kaplan, devletin söz konusu krediyi yatırım amaçlı değil, belediyelerin koronavirüs salgınından dolayı yaşadıkları gelir kayıplarını telefi etmeleri için verdiğini söyledi. İller Bankası'ndan toplam 2 milyon 500 bin lira kredi kullanma hakları olduğunu belirten Başkan Kaplan, "Belediye olarak bankadan 2 milyon 500 bin lira kredi kullanma hakkımız olduğunu öğrendik. Düşük faizli olan bu kredinin, tamamına ihtiyacımız yok. Biz, 1 milyon 500 bin lira kredi kullanmak istiyoruz. Bununla da özellikle geçmiş dönemden kalan taş yapım işi ve akaryakıt borçlarını ödeyeceğiz. Esnafların mağduriyetleri söz konusu. Devlette devamlılık esastır, ‘Geçmişteki borçları ödemiyoruz’ demiyoruz. Yeni dönemden de varsa bir sıkıntı onu da çözüp yolumuza devam edeceğiz" dedi.

"BORCUMUZ YOK"

İller Bankası’na mevcutta kredi borçları olmadığını ifade eden Kaplan, kullanmayı planladıkları krediyi de ödeyebilecek güçte olduklarını söyledi. Millet İttifakı Meclis Üyesi Ramazan Bayram da, belediyenin borçlanmasını istemediklerini dile getirdi. Konuşmaların ardından, yapılan oylamada CHP ve İYİ Parti’den oluşan Millet İttifakı meclis üyeleri, hayır oyu, Başkan Kaplan ile Cumhur İttifakı’nın AK Parti ve MHP’li meclis üyeleri de evet oyu kullandı. Oy çokluğuyla alınan kararla krediye onay çıktı.

4 ARAÇ ALINACAK

Gündemin dikkat çeken bir diğer maddesi ise Devlet Malzeme Ofisi’nden (DMO) üç traktör ile bir kepçe alınması hususu oldu. Belediyenin ihtiyacı olan araçların alınmasına karar verildi. Öte yandan Zabıta Müdürlüğü'ne Mehmet Ali Akyıldız'ın atandığı açıklandı. Belediye komisyonlarında yer alan meclis üyelerinin de görevlerine aynı şekilde devam etmelerine karar verilen toplantıda, Encümen'e ise yeniden Tuncer Sarı ve Mustafa Demir seçildi. Diğer maddelerin de görüşülmesiyle toplantı sona erdi.