Söke Belediyesi Meclis Toplantı Salonunda Belediye Başkanı Levent Tuncel'in başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Meclis Toplantısı'nda 29 gündem maddesi görüşüldü.
Birinci maddede yer alan 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 56. maddesine istinaden belediye başkanlığının 2019 yılına ait çalışmalarını kapsayan faaliyet raporu görüşülerek oy çokluğu ile kabul edildi. 10. maddede yer alan Belediye Meclisinin 7 Nisan 2019 tarih ve 2019/4-47 No'lu kararı ile yedek meclis katip üyesi olarak seçilen Ersin Solmaz'ın 14 Mayıs 2020 tarihli dilekçesi ile meclis üyeliğinden istifa ettiğini bildirmesinin ardından kalan süreyi tamamlamak üzere 2021 Nisan ayına kadar gizli oyla 1 yedek meclis katip üye seçilmesine geçildi. Solmaz’ın yerine belediye meclis üyeliğine, CHP'li yedek meclis üyesi Saime Cantürk seçildi. 11. maddede ise yine Ersin Solmaz’dan boşalan Kıyı Ege Belediyeler Birliğine, Belediye Başkan Yardımcısı İberya Mustafa Arıkan oy çokluğu ile seçildi. Solmaz’dan boşalan Tarihi Kentler Birliğine asil üye olarak Şahabettin Kara oy çokluğu ile seçilirken, Gayrimenkul Satış Komisyonuna Egemen Dalgıç seçildi.

KOMİSYON ÜYELERİ BELİRLENDİ


14 ve 28. maddelerde yer alan bölümlerde İmar ve Bayındırlık, Sağlık, Kültür Sanat ve Eğitim, Meslek Odaları ve Sorunları, Çevre, Kadın, Dış İlişkiler, Gençlik ve Spor, Plan ve Bütçe, Mimari Estetik, Tarihi Yapılarla İlgili Çalışma, Tarım, Hukuk, Gayrimenkul Değerlendirme, Sosyal Hizmetler Yaşlılar ve Engelliler komisyonlarına 5'er kişilik meclis üyeleri oy çokluğu ile 2021 Nisan ayına kadar görev yapmak üzere seçildi. 29. maddede yer alan Söke Belediyesi İhtisas Komisyonlarının Çalışma Programlarını hazırlamak üzere görevlendirilmeleri konusu görüşülerek karara bağlandı. Meclis Toplantısı yaklaşık 90 dakika sürdü.