Sağlık sorunları sebebiyle bu görevinden ayrıldığını ve istifa dilekçesini İlçe Başkanı Cengiz Çumralı’ya sunduğunu söyleyen İnön, Ses Gazetesine yaptığı açıklamada, “3 Şubat 2020 tarihinde yapılan kongrede ilçe kadın kolları başkanlığı görevine seçildim. Rahatsızlıklarım sebebiyle tedavi sürecim başladı. Bu süreçte başkanlık görevimi yerine getiremeyeceğimden dolayı ilçe kadın kolları başkanlığı görevimden ve CHP üyeliğinden istifa ettim” dedi. Vicdan İnön başkanlığındaki Kadın Kolları İlçe Teşkilatında Gülay Gölükçetin, Fatma Tamkan, Nesibe Orbay, Selma Kafalı, Emine Tuna, Ayşe Çumralı, Soner Tuncel bulunuyordu.

İSTİFAYA GÖTÜREN SEBEPLER

İnön, istifa gerekçesi olarak her ne kadar sağlık sorunlarını göstermiş olsa da bu istifanın arkasında kadın kolları teşkilatında yaşanan uyumsuzlukların olduğu öğrenildi. Halkla iç içe olması sebebiyle bu görevde başarılı işler yapacağı düşünülen ve bu yönde attığı adımlar kamuoyunda gözlemlenen İnön’ün kadın kolları teşkilatında bulunan yönetim kurulu üyeleri ve diğer üyelerin çalışmalarında kendisine destek olmaması sebebiyle yalnız kaldığı ve bu sebeplerle rahatsızlık duyduğu öğrenildi. Sadece seçimlere az bir süre kala çalışmanın başarıya götürmeyeceğine inanarak bugünden çalışmalarına aktif olarak başlamak isteyen ancak diğer üyelerden bu konuda bir olumlu bir hareket görmeyen İnön’ün bu sebeple istifa kararı aldığı da kamuoyunda konuşulanlar arasında.

BİR ÜYE DE İSTİFA ETTİ

İnön ile birlikte aynı anda Kadın Kolları yedek listede bulunan parti üyesi Nihal Deliktaş da hem kadın kolları üyeliğinden hem de parti üyeliğinden istifa etti. Deliktaş’ın da işlerinin yoğunluğunu gerekçe gösterse de partide uyumlu bir çalışma olmaması, siyasi konularda hiçbir aktif çalışma yapılmaması sebebiyle istifa ettiği öğrenildi. Öte yandan İnön ve Deliktaş’ın İYİ Parti’ye geçebilecekleri de iddialar arasında.