Yemlerinde sentetik herhangi bir katkı olmaksızın beslenen ve tüm sağlık kontrolleri Ziraat Fakültesi bünyesindeki veteriner hekimler tarafından yapılan kurbanlıklar, yaklaşan Kurban Bayramı ile birlikte Aydın halkının tercihine sunuldu.
Kurbanlık almak isteyen vatandaşlar, hayvanların kulak küpe numarası üzerinden Ziraat Fakültesi Döner Sermaye Mutemetliğine 100 lira kapora yatırarak kurbanlığını ayırtabilecek.

ÖDEME GÜNÜ YENİDEN TARTILACAK


Fakülte tarafından, ayrılan kurbanlıklarını almaya gelmeyen müşterilerin ödedikleri kaporaların iade edilmeyeceği bildirildi. Ağırlıkları verilen kurbanlıkların bedeli, ödemenin yapılacağı gün tekrar tartılarak, değişen ağırlığa göre yeniden tespit edilecek. Ayrılan hayvanların kalan bedelleri için son ödeme tarihi 24 Temmuz olarak belirlenirken ödemeler, Ziraat Fakültesi Döner Sermaye Veznesine yatırılacak. Bu tarihe kadar bedeli yatırılmayan kurbanlıkların satın almaktan vazgeçilmiş sayılacağından kaporaları iade edilmeyecek.

KESİM HİZMETİ VERİLECEK


Ayrıca fakülte bünyesinde Kurban Bayramı’nın 1. günü kesim hizmeti verilecek. Bu hizmetten yararlanmak isteyenler 75 lira karşılığında sıra numarası alacak. Koronavirüs koruma tedbirleri kapsamında Ziraat Fakültesi kampüs girişinde görevli personel tarafından vücut sıcaklığı kontrolü yapılacak ve 38 derecenin üzerinde olanlar kampüse alınmayacak, en yakın sağlık kuruluşuna yönlendirilecek. Ziraat Fakültesi’ne kurbanlık bakmak için gelen vatandaşların işletmede maske takması, sosyal mesafeye dikkat etmesi ve el dezenfektanı kullanması zorunlu olacak. Ayrıca kesim randevusu alan vatandaşlardan kesim günü randevu ile belirlenen saatte en fazla iki kişi olarak gelmeleri ve yukarıda belirtilen kurallara uyması talep edildi. Kurbanlıkların KDV hariç kilogram satış bedeli ise şu şekilde belirlendi: "Erkek kuzu: 30TL/Kg, dişi kuzu: 29TL/Kg, koç: 25TL/Kg, çepiç: 27TL/Kg, erkeç: 28TL/Kg."