Tam donanımlı araç, ortopedik ve 1. derece bedensel engellileri evlerinden alıp refakatçiler eşliğinde istedikleri yere götürecek, işleri bittikten sonra tekrar evlerine geri bırakacak.


ARAÇ TALEPLERİ GÜVERCİN MASA'DAN YAPILACAK


Kuşadası Engelliler Meclisi Başkan Yardımcısı Mustafa Sıtkı Sorguç, engelli arkadaşlarının yaşadığı sorunların ortadan kaldırılması ve topluma adapte olmaları için engelliler meclisine verdiği araç için Belediye Başkanı Ömer Günel' e teşekkür etti. Sorguç, "Engelli vatandaş gitmek istediği yeri Güvercin Masa'nın 0256 4604040 telefonunu arayarak araç temini isteyebilir, engelli kardeşlerimiz 24 saat 0553 3519929 numaralı telefondan bana da ulaşabilirler. Araç temini için bir gün önceden haber verilmesi gerekiyor, ilçe dışı hastane vs. gibi hizmetler için herhangi bir mağduriyet yaşanmaması için 2 gün önce belediyenin içinde bulunan Güvercin Masa'ya dilekçe ile müracaat edilmesi gerekiyor. Yapılan işlemler sonrasında belediye tarafından engelliler için alınan tam donanımlı ve asansörlü olan araç engelli vatandaşın evine gidecek. İki refakatçi eşliğinde evinden alınan bedensel engelli, istediği yere götürülerek gerekli ihtiyaçlarını giderip işlemlerini tamamladıktan sonra yine aynı araçla evine kadar bırakılacak. Engelli kardeşlerimizin hayatını kolaylaştırmak ve onları sürekli hayatın içinde tutmak için yoğun gayret sarf ediyoruz. Bu proje ile bunu bir nebze de olsa başarmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.
Başta engelli vatandaşlar olmak üzere her kesimden büyük takdir gören bu sosyal sorumluluk projesi kapsamında maddi durumu elverişli olmayan engellilerden ücret de alınmıyor.