Nazilli’de Turan İlköğretim Okulunda sınıf öğretmenliği yapan Osman Girgin, Nazilli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ümit Özmen’i ziyaret ederek yeni eseri ‘Milli Mücadelede Nazilli Tarihi’ kitabını hediye etti. Ziyarette Nazillili sanatseverlerin ve ilçe ile ilgili bilgi edinmek isteyenlerin kitabı mutlaka okuması gerektiğini ifade eden Osman Girgin, Başkan Ümit Özmen’e kitaptaki konular hakkında bilgiler verdi.

“NAZİLLİ KİTAPLARDA ÖLÜMSÜZLEŞECEK”


"Nazilli bir kez daha kitaplarda ölümsüzleşecek" diyen Girgin, “20’nci kitabımı Nazilli’ye ayırdım. Türkiye’nin birçok ilinin doğru dürüst bir kitabı bile yokken Nazilli’miz yeni bir kitaba daha kavuştu. Tam bilmesem de Nazilli’nin kitap sayısı bir elin parmaklarından daha fazla oldu. 20. kitabım 'Milli Mücadele Nazilli Tarihi'nin heyecanı, mutluluğu, gururu, yorgunluğu ve sorumluluğu içerisinde tabiri yerindeyse sıcağı sıcağına söyleyebileceğim çok heyecanlıyım. Kitabımda Nazilli’nin ilk yerleşim tarihi yer alıyor. 'Tarihi süreçte neler yaşadı, yerleşim yeri neden ve nasıl değişti, insanlar nereden geldi, hangi milletler yaşadı, Sümerbank neden Nazilli’de kurulmuştur, nasıl kaybettik, Türkiye Cumhuriyeti 3. Cumhurbaşkanı Celal Bayar’ın Nazilli günleri, Demirci Mehmet Efe ve Atatürk ilişkileri, Nazilli’nin yetiştirdiği büyükler kimlerdir, yetişen ürünler hangileridir, Nazilli’de gezilip görülecek yerler nereleridir?' gibi konular yer aldı. Anlatmaya çalıştığımız konular bunlar ve benzerleri bütün konuları bulacaksınız. Kısaca bu kitap ilk yerleşimden günümüze yani Mayıs 2020'ye kadar her şeyi kapsamaktadır. Nazillili, Nazilliseverlerin ve Nazilli ile ilgili bilgi edinmek isteyenlerin mutlaka okuması gereken bir eserdir. Kitabımızı internetten, Nazilli’deki kitapçılardan Ateş Yayınları'ndan ve benden imzalı şahsen alabilirsiniz” dedi.

“NAZİLLİ TARİHİNE IŞIK TUTACAK”


Nazilli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ümit Özmen de ziyaretinden dolayı Yazar Osman Girgin’e teşekkür etti. Başkan Özmen, “Nazilli adına yazdığı kitaplarla ilçemizi bilen bilmeyen herkese tanıttığı için Osman Girgin'e teşekkür ediyorum. Kitaplarıyla ilçeye büyük hizmet yapıyor. İlçemiz sadece sporla değil sanat gibi etkinliklerle de adını duyurmalıdır. Bu kitap Nazilli tarihine ışık tutacak. Nazilli ile ilgili bilinmeyenleri bu kitapta bulabilecekler. Osman Girgin hocamıza emeklerinden dolayı teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.