Nazilli Belediye Başkanı İYİ Partili Kürşat Engin Özcan’a belediyedeki iki müdürün görevden alınması ve jeotermal santrallere ruhsat izni verilmesi talebi nedeniyle ‘mecliste çalıştırmayız’ resti çektiği iddia edilen İYİ Parti Belediye Meclis Üyesi Mustafa Tınas, geçtiğimiz ay sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Meclis Başkanvekilliği ve Plan Bütçe Komisyon Başkanlığı görevlerinden istifa ettiğini duyurmuştu. Millet İttifakı Meclis Üyesi olan Mustafa Tınas’ın görevlerinden ayrılma açıklamasında vurguladığı aklanma senaryosunun ise planlanmış bir çalışma olduğu ortaya çıktı. Millet İttifakı’nın 31 Mart 2019 yerel seçimleri sırasında yaptığı protokol kapsamında bu yıl CHP’li bir meclis üyesinin Başkanvekili olması gerekirken açıklamasında meclisten alınan ‘resmi 2 yıl görev sürem olmasına rağmen’ görevlerimden istifa ediyorum diyen Tınas’ın iş yerinde ve bir kahvehanenin arka bahçesinde yaptığı toplantılarda istifa kararını aldığı öğrenildi.

KÖTÜ İTTİFAK

Nazilli Belediye Başkan Vekili Soner Yelkovan, İYİ Parti Nazilli eski ilçe başkanı Durmuş Kural, Nazilli Belediyespor eski kulüp başkanı Özgen Türker ile sık sık toplantı yapan Mustafa Tınas’ın görevlerinden istifa etme kararının da planlı olduğu kaydedildi. Soner Yelkovan ve Özgen Türker ile birlikte MHP ve AK Partili meclis üyeleriyle dirsek teması kuran Tınas’ın İYİ Parti grubundan da kendisine yakın olan isimleri ikna ederek 7 Temmuz meclisinde yapılacak olan Başkanvekilliği ve komisyonlarda Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan’a ters köşe yapmaya hazırlandığı iddia edildi. Tınas’ın meclis üyelerinin kararıyla göreve getirilerek ismini aklama yöntemine gitmeyi planladığı öğrenilirken, Tınas ve ekibine yakın isimler ise Başkanvekilliği için yapılacak ‘kötü ittifakın’, İYİ Parti ile CHP arasındaki ittifakı zedeleyeceğini kaydetmesine rağmen kararından vazgeçmediği dile getirildi. Öte yandan CHP Nazilli İlçe Örgütü’nün ise yapılan ittifak protokolü kapsamında CHP’li Meclis Üyesi Mert Öreroğlu’nun göreve devam etmesi istendiği öğrenilirken, Başkanvekilliği için ise Erol Angın isminin verildiği kaydedildi.

27 YILLIK DOSTLUK VURGUSU

Nazilli Belediyesi’ne yakın kaynaklar ve verilen siparişlerin tutarlarına bakıldığında, yerel bir internet sitesinde ortaya atılan maske rantının gerçek olmadığı ortaya çıkarken, siparişlerin partililerden alınmaya çalışılması ise dikkat çekti. Öte yandan 31 Mart yerel seçimleri öncesi birçok kez eleştiride bulunduğu ve belediyeye alınmayacak talimatının verilmesinde etken olan Meclis Üyesi Mustafa Tınas ile eski kulüp başkanı Özgen Türker’in son günlerde artan görüşmeleri ise eski dostluk söylemlerine neden oldu. 27 yıllık dostlukları olduğunu yakın çevresine aktaran Tınas’ın açıklamaları ve bazı haberlerinin ise eski dükkan komşusu olan Türker’e yakın bir gazetede 2 kez manşetten verilmesi ise manidar bulundu.