Didim Belediye meclis toplantısının Temmuz ayı olağan meclis toplantısı Belediye Başkanı A. Deniz Atabay başkanlığında yapıldı. Toplantıya CHP’li Ceren Turan ile Gül Ülker mazeretli olarak katılmazken, bir ek gündem maddesi de görüşülmek üzere kabul edildi. Belediye meclis toplantısını CHP Didim İlçe başkanı Nurettin Koçak, AK Parti ilçe başkanı Maşallah Subaşı ve MHP İlçe başkanı Fikret Alkaya da takip etti. Gündemin ilk maddesinde bir yıllığına 2 kişiden oluşan encümen üyesi seçimi yapıldı. Kapalı zarf usulü ve açık tasnif şekilde yapıldı. CHP grubundan meclis toplantısına 14 meclis üyesi katılırken AK Parti grubu ise firesiz şekilde katıldı. Yapılan oylamada CHP grubu Cengiz Kızıldağ ve Sinan Yalçın’ı, AK Parti ise Ramazan Özalp ve Eda Yücel İlhan’ı önerdi.
Encümen seçimin yazılı olamayacağını bildiren Yazı İşleri Müdürü Rahime Şengel Çakmak ise oylamanın açık olmayacağını, kapalı oylamada başka isimlerin yazılabileceğini ifade etti. Oylamada Tahsin Kurt ve Muhammer Kanat’a 5 oy çıktı. Oylamada CHP’nin adayları 10, AK Partinin ise 9 oy aldı. Encümen üyeliklerine CHP’den Cengiz Kızıldağ ve Sinan Yalçın seçildi.


“BAŞKAN ATABAY OYNANAN OYUNA GELMEDİ”


Encümen seçimlerinin ardından ilk 7 maddede yer alan komisyon üyelikleri seçimi yapıldı. CHP grubunun komisyonlara isim vermesine rağmen CHP’li meclis üyesi Ahmet Yılmaz’ın Bütçe komisyonlara başka isimlerde vermek istediğini bildirdi ve açık oylama talebinde bulundu. Başkan Atabay ise bütçe komisyonu için CHP’li Yılmaz’ın önerisini kabul ederek, CHP grubunda bölünme yaşanmasına imkan vermedi. Başkan Atabay Plan- Bütçe ve İmar komisyonu üyeliklerinde Yılmaz’ın verdiği isimleri oylattı. Buna göre, Bütçe komisyonuna CHP’den Mustafa Yarmacı, Ceren Turan ve Ersan Kara, AK Parti’den Eda Yücel İlhan ve Metin Çakır seçildi.
CHP’li Ersan Kara ise CHP grubunun verdiği isimlerin dışında İmar Komisyonuna ise CHP’den Ahmet Yılmaz, Muhammer Kanat ve Vefa Berk Tezsezener’i önerdi. Tezsezener’in önerisini de kabul eden Başkan Atabay, oylamaya yaptırırken AK Parti’den Şakir Saruhan ve Ramazan Özalp İmar komisyonu üyeliklerine seçildi. Sağlık Komisyonuna ise CHP’den Tahsin Kurt, Cengiz Kızıldağ ve Kerim Küsmez, AK Parti’den Metin Çakır ve Mevlüt Kandil seçildi. Hukuk Komisyonuna ise Ersan Kara, Cengiz Kızıldağ ve Tahsin Kurt, AK Parti’den Erdinç Ülker ve Mevlüt Kandil seçildi. Gençlik, Spor ve Engelliler Komisyonu Üyeliklerine ise CHP’den Sevinç Karataş, Ersan Kara ve Yusuf deveci, AK Parti’den Yakup Şencan ve Mehmet Tekdemir seçildi. Meclis Proje ve Etüt Komisyonu Üyeliklerine ise Vefa Berk Tezsezener,Kerim Küsmez ve Sevinç Karataş, AK Parti’den Ramazan Özalp ve Şakir Saruhan seçildi. Meclis Kırsal Tarımı Destekleme Komisyonu üyeliklerine ise CHP’den Mustafa Yarmacı, Kerim Küsmez ve Yusuf Deveci, AK Parti’den Ramazan Özalp ve Mehmet Tekdemir seçildi.
Gündemde yer alan 2019 yılı faaliyet raporu okunarak oy çokluğuyla kabul edilirken, denetim komisyonu raporu ile 2019 mali yılına ait kesin hesabı da meclis üyeleriyle paylaşıldı. Raporlar üzerinden meclis üyeleri konuşma yapmadı.

“BAŞKAN YETKİ VERİLDİ”


Gündemde ayrıca Didim Tarım İlçe Müdürlüğü tarafından ilçedeki hayvan üreticilerine uygulanan programlı aşıların ücretlerinin (uygulama ücretleri hariç) Belediye tarafından karşılanması için ilgili müdürlük ile Belediye arasında protokol imzalamak üzere Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay’a yetki verilmesi görüşüldü. AK Parti grubun hayır oyuna karşılık madde oy çokluğuyla kabul edildi.

“SOSYAL HİZMET MERKEZİNİN BETONU BELEDİYEDEN”


Gündemin bir başka maddesinde ise Akköy, Balat, Batnaz Mahallesinde, 3402 sayılı Kadastro Kanunu kapsamında yapılacak olan tüm çalışmalarda, kadastro ekipleriyle birlikte görev yapmak üzere her mahalle için 6 (altı) adet bilirkişi belirlenecek oy birliyle kabul edildi. Gündemde yer alan “Didim Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü’nün Hazır Beton Talebi” oy birliğiyle kabul edildi. Ek gündem maddesi olarak Belediye bünyesindeki Deniz Yıldızları kreş ve gündüz bakımevinin covid 19 salgını nedeniyle geçici olarak kapatılma talebi oy çokluğuyla kabul edildi.