İYİ Parti İlçe Yönetimi, il yönetimine adaylığını açıklayan Süleyman Demirci ve kadrosunu açık hava olması sebebiyle Karacasu Şehitler Parkı'nda ağırladı. İki tarafın da kendilerini tanıtmasıyla başlayan ziyarette Demirci, Büyükşehir'i kazanmak ve en az 3 milletvekili çıkarmak için izleyecekleri stratejileri anlattı. Toplantının açılış konuşmasını yapan İYİ Parti İlçe Başkanı Ali Küpelioğlu, “Hepinize hoş geldiniz diyorum. Çıktığınız bu yolda başarılar diliyorum. Bugün parti teşkilatı olarak yoğun bir gün geçirdik. Muhtarlarımız sık sık bizlere gelerek taleplerini iletiyor. Onlar bize geldikçe seviniyorum. Biz Karacasu’da iktidarda değiliz. Ama muhtarlarımızın gerek ilçe için gerek büyükşehir için bize gelip çare aramaları sevindirici. Bu bizim bir umut ışığı olduğumuzu gösteriyor” dedi.

“KALİTELİ BİR YÖNETİMİMİZ VAR”


Ardından sözü alan Demirci, “İlçe kongreniz hayırlı, uğurlu olsun. Bizleri ağırladığınız için teşekkür ederiz. Biz ekip olarak bu yola çıktık. Sizlerin takdiriyle bu göreve talibiz. Kendimizi tanıtmak istiyoruz. Görücüye çıktık bir nevi. Amatör ruhla sizlerin karşısındayız. Kaliteli isimlerden oluşan bir ekibimiz var. Hedefi olan insanları mutlaka il teşkilatımızda görmek istiyoruz. Hedeflerimizi anlatıyoruz. Sizlerin sorularınızı da bekliyoruz. 10 gün önce Ankara’ya davet edildim. Orada Mehmet Arslan Başkanımızla bir araya geldik. Kendisiyle sohbet ettik. Orada sınıfı geçtiğimizi düşünüyorum. 'Kazandıktan sonra başımızın üstünde yeriniz var' dedi" ifadelerini kullandı.

“ARTIK ‘AYDIN BEYLİĞİNE’ UZAKTAN BAKMAYALIM”


Kendisini tanıtmasının ardından sözlerine devam eden Süleyman Demirci, “30 yıldır aile mesleğimiz diyebileceğimiz diş hekimliğini sürdürüyorum. Muayenehanem Aydın’ın meydanında. Sarı bina karşımda. Yıllardır biz Aydın’da yerel yönetimi AK Parti’ye kaptırmamak için hareket ettik. Bir şekilde CHP bize çok uzak olduğu halde CHP’ye oy vermek zorunda kaldık. İYİ Parti yokken de kişisel olarak ittifaklar yaptık. İstemesek de Büyükşehir Yasası çıktı, Aydın Büyükşehir oldu. Karşımızda çok muazzam bir ekonomik gücü olan bir Büyükşehir var. Milyonluk bütçesi var. Yüzlerce bürokrat var, binlerce çalışan var. Neredeyse Aydın Beyliği. Karşıdan baka baka canım gidiyor artık. İçine giremiyoruz, sadece kenarından geçiyoruz. İttifaklar yaptık. Büyükşehiri kazanmamızda partimizin büyük katkısı oldu ama büyükşehir içinde bir tane bürokratımızın daire müdürümüzün olmaması, istihdam konularında söz hakkımızın olmaması beni rahatsız etti. Tabanda da bu serzeniş var. Büyükşehirde yeterli miktarda temsil edilmememiz bizlerde rahatsızlığa yol açtı, bir çaba içine girmemiz gerekti. İl Başkanlığını kazandığımızda Büyükşehir Belediyesiyle, Özlem Hanımla, ittifak ortağımız CHP’yle tekrar oturup haklarımızı almak için konuşacağız. Bu konuyu sık sık gündeme getiriyorum” dedi.

BÜYÜKŞEHİR VE 3 MİLLETVEKİLİ HEDEFİ


Aydın’da Büyükşehiri kazanma hedefi ile yola çıkacaklarını ifade eden Demirci, “Aydın’da CHP ve AK Parti’nin oyları yüzde 30 bandında. İYİ Parti’nin oyu çıkıldığında CHP’nin oyu bu düzeyde. Partinin biri başını alıp gitmiş değil. Bu oylar da geçmişin Demokrat Partisi'nin oyları. Bize çok uzak taban değiller. Biz en zorlu dönemde yüzde 17 oy almış bir partiyiz. Köklü olan parti CHP yüzde 34 oy aldı. Aramızda dağlar yok. 3 kişinden birini ikna ettiğimizde bu iş tamam. Bu hayal değil. Büyükşehiri hedef alıyorsak kaliteli bir yönetimle yola çıkmalıyız. Genelde de 3’ü-4’ü zorlayacak milletvekili sıralaması yapmamız gerekiyor. Nazilli Belediyesini kazanmak zordu. Ancak bu başarıda katkım olduğunu düşünüyorum. Bir yıl önce de Özlem Çerçioğlu’na Kürşat Engin Özcan ismini önerdim. Herkesten oy alma potansiyeli olduğunu ifade ettim. Daha bir yıl önce ittifak ortada yokken Çerçioğlu gerekirse Nazilli’de aday çıkarmayabileceklerini söylemişti. Seçimlerden bir yıl önce dediğimiz gerçekleşti. Bu gurur bize nasip oldu” dedi.

“ÖZLEM ÇERÇİOĞLU, BAKANLIĞA LAYIK”


Özlem Çerçioğlu’nun ortam müsait olduğunda Bakan olabileceğini düşündüğünü söyleyen Demirci, “Bu noktaları hak ediyor. Özlem Çerçioğlu’ndan sonra bir boşluk olacak bizim bunu doldurmamız gerekiyor. İyi bir planlama ile 3 milletvekili çıkarmalıyız. Bu da çok uzak değil. Milletvekili olmak için illa Aydın merkezden olmak gerekmiyor. Küçük ilçelerden de kaliteli isimleri, adayları bulmaya ve aday yapmaya çalışacağız. Aydın’ın merkez, batı ve doğusundan adaylarımız olacak. Bunu başarabilirsek Aydın’daki bu siyasi tabloda 3 vekil çıkarabileceğimizi, 4’ü zorlayacağımızı düşünüyorum. Biz her kesimden oy alma potansiyeli olan bir partiyiz. Karacasu özelinde mesela profesör bir ilçe başkanımız var. Bilmiyorum Türkiye’nin başka bir yerinde var mıdır? Nice böyle kendi alanında başarılı isimler bünyemizde. Bu gurur verici bir şey” dedi. Toplantı çeşitli konuların konuşulmasının ardından başladığı gibi iyi dileklerin iletilmesi ile sona erdi.