İçişleri Bakanlığı'nın koronavirüs tedbirleri kapsamında yayımladığı genelge sonrasında Efeler ilçesindeki tarihi Salı Pazarı 20 Mart’ta alınan kararla kapandı. Normalleşme süreciyle birlikte semt pazarlarının yeniden kurulması başlamış ancak Salı Pazarı’nın kurulmasına bir süre daha izin verilmemişti. Tarihi pazarda geçmişte tezgah açan esnaf, yasağın kaldırılması için Efeler Belediyesi ile Efeler Kaymakamlığı önünde eylem yaparak tarihi pazarın açılmamasına tepki göstermişti.

PAZARA ONAY ÇIKTI


Pazar esnafı ve vatandaşların mağdur olmaması için Efeler Kaymakamlığı’nda toplantı gerçekleşti. Efeler Kaymakamı Cemal Şahin’in başkanlığında gerçekleşen toplantıya Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, Esnaf Odaları Birlik Başkanı, Manifaturacılar Odası, Manavlar ve Pazarcılar Odası, Manifaturacılar ve Tuhafiyeciler Odası, Ayakkabıcılar Odası ve Zücaciyeciler Odası başkanları katıldı. Toplantı sonucunda alınan ortak kararla Zafer Mahallesi’nde kurulan Salı Pazarı tekrardan Efelerli vatandaşların hizmetine açıldı.

ESNAFIN PAZAR YERİ MUTLULUĞU


Üç aylık aranın ardından tarihi pazara yeniden kavuşan esnaf, “Bu süreçte başka pazarlarda tezgah açtık ancak kazanç sağlayamadık. İnsanların semt pazarı alışkanlığı var. Bu pazarın 200 yıllık geçmişi olduğundan hem esnaf hem de vatandaş için önemi büyük. Tekrar tezgah açtığımız için mutluyuz. Umarız koronavirüs salgının önüne geçilir ve bir daha böyle bir durum olmaz” derken, Aydın Manavlar Odası Başkanı Yusuf Demirtaş, "200 yıllık geçmişi olan Salı Pazarı’nda bin 500 esnaf evine ekmek götürüyor. Vatandaşların da en çok tercih ettiği bir pazar olduğundan yasağın kalkması hem esnafı hem de vatandaşı mutlu etti. Bu karar için Efeler Kaymakamlığı ile Efeler Belediye Başkanlığı’na teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

ZABITALARDAN SIKI DENETİM


Vatandaşlar ise aylar sonra alışveriş yapmak için tarihi pazarın yolunu tuttu. Aydın Büyükşehir Belediyesi ve Efeler Belediyesi zabıtaları ile polis ekipleri, koronavirüs tedbirlerine uyulması amacıyla pazarda denetimler yaptı.